’100-jarige kan in nabije toekomst kind krijgen’

Hoe bizar willen we het hebben? Een 100-jarige vrouw die een kind krijgt? Over een jaar of dertig moet dat mogelijk zijn. Ook het kiezen van uiterlijke kenmerken als haarkleur en lengte hoeven dan technisch gezien geen enkel probleem meer te zijn. De opmerkelijke uitspraken zijn deze week te lezen in de Britse krant The Telegraph. Over de morele aspecten van deze designerbaby's doen ze er in het artikel het zwijgen toe. Het gaat er in dit verhaal om dat het kan. Of het mag is een andere kwestie.

De Telegraph citeert uit het wetenschappelijke magazine Nature. Daarin werd een aantal Britse wetenschappers gevraagd naar de verstrekkende mogelijkheden op voortplantingsgebied. Dit naar aanleiding van de 30e verjaardag van 's werelds eerste reageerbuisbaby Louise Brown.

Volgens de wetenschappers zal het binnen dertig jaar mogelijk zijn om op iedere gewenste leeftijd een kind ter wereld te brengen. Zelfs hoogbejaarde vrouwen of baby's zouden zich kunnen voortplanten. Onvruchtbaarheid zal dan niet meer bestaan. Er zullen technieken worden ontwikkeld waarbij sperma en eicellen worden gemaakt uit huidcellen. Ouders zullen op die manier dan de uiterlijke kenmerken van hun baby kunnen bepalen.

David Solter, lid van het Biologisch Instituut van Singapore, zegt in Nature over het bizarre toekomstbeeld: "Het kan best zo zijn dat er in het begin heel erg moeilijk over gedaan wordt, maar dat het na verloop van tijd de normaalste zaak van de wereld wordt."

Lees ook:Gebrabbel autistische baby anders
Lees ook:Limburger grootste spermadonor van Europa
Lees ook:Britse pers speculeert: krijgt Kate een tweeling?
Lees ook:Test kan geslacht baby al na zeven weken aantonen
Lees ook:‘Buggy geeft baby stress of zelfs trauma’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>