Limburger grootste spermadonor van Europa

Hij begon ooit als spermadonor bij een IVF-kliniek. Daar moest hij stoppen omdat hij het maximum van 25 donaties had bereikt. En dus besloot Ed Houben uit Maastricht om op eigen houtje verder te gaan. Inmiddels lopen er maar liefst 46 nazaten van hem rond. Ed is daarmee de grootste spermadonor van Europa. Zijn verhaal baart blijkbaar zoveel opzien dat zelfs de Britse krant The Daily Telegraph dinsdag een artikel over hem plaatste.

Ed verleent zijn diensten gratis aan stellen die hem via internet of dankzij mond-tot-mondreclame vinden. De echtparen zijn welkom om naar Maastricht te komen, maar Houben reist regelmatig Europa door om zijn sperma persoonlijk af te leveren. Hij vertrekt dan weer om de zelfinseminatie aan de wensouders over te laten.

Omdat de kinderen allemaal weten wie hun biologische vader zijn, zou het niet mogelijk zijn dat ze per ongeluk onderling een relatie beginnen, vertelt Houben. Bovendien wonen ze alle 46 verspreid door Europa. Als er kinderen in de buurt wonen van elkaar, laat de spermadonor dat weten.

“Ik doe dit omdat ik weet hoe pijnlijk het kan zijn als je dolgraag een kind wilt,” zegt hij in de Britse krant. “Op deze manier kunnen de ouders me ontmoeten en meer over me te weten komen. En ik kan de toekomstige ouders een keer zien, zodat ik zeker weet dat het goede ouders zullen zijn.”

In juni plaatsten ook de kranten van de GPD een artikel over Ed de spermadonor. De Limburger organiseerde toen in zijn woonplaats Maastricht een ontmoeting met twaalf van de kinderen die dankzij zijn zaad ter wereld zijn gekomen.

Lees ook:‘Ben Affleck’ populairste spermadonor
Lees ook:Belgische spermabanken azen op studentenzaad
Lees ook:Moeder ontdekt tumor bij baby dankzij e-mail
Lees ook:Met twee dochters ideale gezin
Lees ook:Jackson’s arts geeft spermadonatie toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>