Wat je zoal met baby’s kunt doen: babyspringen

Wie er naartoe wil moet weer een jaartje wachten want de aflevering voor 2008 stond afgelopen weekend op het programma: het jaarlijkse babyspringen in het Spaanse Castrillo de Murcia. Al sinds 1620 dossen volwassen mannen zich uit als de duivel, nemen een aanloop en springen over een rijtje baby's heen. De kindjes zouden zo gereinigd worden van al het kwaad. Eén troost: de toegang is gratis!

De inwoners van het Spaanse dorp vinden het ritueel de normaalste zaak van de wereld. Ze noemen het een mix van 'typisch Spaanse traditie en folkore'. Het evenement maakt onderdeel uit van het katholieke festival van Corpus Christi dat in heel Spanje wordt gevierd. Waar ze dat elders doen met keurige processies of mysterieuze spelen, maakt Castrillo de Murcia zich ieder jaar eind mei op voor het feest van de duivel, El Colacho.

Naar verluid zijn alle baby's er ook dit jaar weer zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Meer foto's zien van dit bizarre feestje? Klik dan door naar deze pagina van De Telegraaf.

Zie ook:

Wat je zoal met baby's kunt doen

Wat je zoal met baby's kunt doen deel 2

Lees ook:Wat je zoal met baby’s kunt doen: kruipracen
Lees ook:Wat je zoal met baby’s kunt doen .. deel 2
Lees ook:Meisjes kunnen pop de borst geven (filmpje)
Lees ook:Boulahrouz heeft babydrama ‘beetje’verwerkt en wil terug in Oranje
Lees ook:Bedenkelijke wedstrijd ‘Maak je droombaby’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>