Bedenkelijke wedstrijd ‘Maak je droombaby’

In een tijd waarin volop gediscussieerd wordt over embryoselectie en designerbaby’s lanceert Jonge Gezinnen een op z’n minst bedenkelijk te noemen wedstrijd: ‘Maak je droombaby’. Ik moest in ieder geval wel even fronsen toen ik vandaag een nieuwsbrief ontving met een oproep om mee te doen. Je kunt je baby helemaal naar eigen wens samenstellen. Zelfs de huidskleur kun je bepalen. Er staat nog net niet bij hoe je het karakter van je kind of het IQ kunt kiezen. Ik vind het ver gaan, heel ver. Baby’s neem je niet, laat staan dat je ze zelf in elkaar kunt zetten. Baby’s krijg je!

De tekst in de nieuwsbrief en op de website luidt als volgt:

Wel eens online een baby gemaakt? Dat kan hier! Je kunt je baby helemaal naar je eigen idee samenstellen: hoofdje, oogjes, haartjes, kleertjes, noem maar op. En hoe leuker je Droombaby, hoe meer kans dat jouw baby wint. Want voor de Droombaby’s met de meeste stemmen zijn er elke week leuke prijzen te winnen. De Droomprijs in juni is een Wii plus Wii Fit! De actie loopt nog tot eind juni.

Er zijn blijkbaar toch mensen die dit een leuke wedstrijd vinden. Op de website staan namelijk al eerdere winnaars vermeld. Ben ik nou zo’n azijnpisser dat ik hier niet om kan lachen, of hoe zit dat?

Lees ook:Kadotip: Opa & Oma Box
Lees ook:Nog een week tot de aftrap: EK-shirtje winnen!
Lees ook:Maak zelf je geboortekaartje!
Lees ook:Data Negenmaandenbeurs 2011
Lees ook:Sky Radio zoekt Baby van het Jaar 2014

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Bedenkelijke wedstrijd ‘Maak je droombaby’

  1. cspr

    Overigens ook een zeer ingeweikkelde interface, daarbij denk ik dat aanstaande moeders (en vaders) echt niet zitten te wachten op een virtueel kind, maar puur en alleen op hun eigen kleine smurf.

      /   Reply  / 
  2. Fredje

    Misschien moet je eens een leven zoeken? Zeikwijf.

      /   Reply  / 
  3. Redactie

    Dank voor het advies!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>