Huisuitzetting dreigt voor Octomum

Het blijft één en al ellende rondom de Amerikaanse Nadya Suleman, beter bekend als Octomum. Suleman beviel in januari 2009 van een achtling terwijl ze thuis al zes kinderen rond had lopen. De moeder van 14 kinderen dreigt nu met haar gezin uit haar huis in Californië gezet te worden. Ze heeft een hypotheekschuld van ruim 450.000 dollar, melden Amerikaanse media.

Het is niet verwonderlijk dat die schuld zo hoog is opgelopen. De verzorging van haar kroost kost per maand al zo’n 135.000 dollar.  Suleman heeft tot dinsdag de tijd gekregen om de achterstallige betalingen van haar hypotheek te voldoen. Als ze niet betaalt wordt een procedure opgestart om haar te dwingen haar huis te verlaten.

Critici maken Suleman sinds de geboorte van haar achtling met de grond gelijk. Ze is een werkloze, alleenstaande moeder. Al haar kinderen zijn verwekt via IVF. Ze heeft er dus bewust voor gekozen om ze op de wereld te zetten. De Amerikanen verwijten haar dat ze zichzelf in deze moeilijke positie heeft gemanouvreerd omdat ze geobsedeerd is door baby’s.

Dankzij tv-werk, overheidssteun en een contract met Eyeworks voor een reality-soap wist Octomum wel wat geld bij elkaar te sprokkelen. Daarvan kocht ze onder meer een huis. Maar nu dreigt ze dus opnieuw in haar schulden te verdrinken.

Lees ook:Moeder achtling krijgt hulp van Dr. Phil
Lees ook:Oerlemans maakt serie met Octomum
Lees ook:Toezicht op deal Eyeworks en Octomum
Lees ook:Steeds meer kritiek op moeder van achtling
Lees ook:Octomom verslaafd aan baby’s

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Huisuitzetting dreigt voor Octomum

  1. Pulletje

    Triest de kinderen zijn weereens letterlijk kind van de rekening.
    Ze heeft wel veel kinderen maar ben benieuwd wat ze allemaal wel niet verbruiken en nodig hebben met 135.000 dollar per maand?

      /   Reply  / 
  2. gussi35

    mijn mening is dat ik er verschillende meningen over heb eerst vind ik het niet mormaal als je al 6 kinderen heb en geen werk om dan als nog een kind of meerdere erbij te nemen. dit vind ik te ver gaan er zijn genoeg gezinnen die geen kinderen kunnen krijgen en er heel veel moeite voor moeten doen om het wel voor mekaar te krijgen. dat de media haar niet met rust laat vind ik normaal mensen zijn nieuwschierig en vooral de media. maar daar tegenover vind ik als ik de filmpjes ziet dat ze het heel erg goed doet voor een moeder die 14 kinderen heb waarvan er een aantal moeilijke kinderen tussen zitten dat vind ik wel heel erg knap hoe ze dat allemaal voor mekaar krijgt. elke dag maar weer een nieuwe dag. heb zelf al genoeg aan 2 kinderen laat staan 14 ik moet er niet aan denken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>