Eicellen invriezen ook in Rotterdam en Leiderdorp

Gelezen bij collega Amber van Pinxteren van gezondheid.blog.nl: Ook elders in Nederland kunnen single vrouwen straks hun eicellen invriezen om een zwangerschap op latere leeftijd mogelijk te maken. Behalve in het AMC in Amsterdam, kunnen vrouwen binnenkort ook terecht bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en de commerciële kliniek MC Kinderwens in Leiderdorp.

Met de behandeling krijgen vrouwen die wel een kinderwens hebben maar nog geen geschikte partner, de mogelijkheid om hun eicellen in te laten vriezen en op een later moment – als ze wél een potentiële vader hebben gevonden – die eicellen te gebruiken voor een zwangerschap.

Vrouwen mogen op dat moment niet ouder zijn dan 45. Dat is de grens die de ziekenhuizen stellen omdat een zwangerschap op hogere leeftijd te veel risico’s met zich meebrengt.

Naar verwachting gaat de behandeling tussen de 2000 en 3000 euro kosten. De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Bron: NRC

Lees ook:Uitstel kinderwens kost miljoenen
Lees ook:Eicellen invriezen mag nu
Lees ook:NVOG: invriezen eicellen moet kunnen
Lees ook:Bussemaker: ‘Geen bemoeienis invriezen eicellen’
Lees ook:Eicelbank nu ook in Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eicellen invriezen ook in Rotterdam en Leiderdorp

  1. Saskia Wielinga

    Beste Liesbeth,

    Je hebt veel losgemaakt over het onderwerp ‘invriezen van eicellen’. Daarom wil ik graag met jou en anderen in contact komen in verband met een debat wat de NCRV en Rode Hoed op woensdag 3 november organiseren. Dit naar aanleiding van de documentaire Ei voor Later dat NCRV Dokument de maandag ervoor, op 1 november uitzendt.
    Het gaat over de zoektocht van een 35-jarige single met een kinderwens. Zij vraagt zich af of ze haar eicellen wil laten invriezen en laat ook de mening van haar naaste omgeving zien. Een actuele en bijzondere documentaire. Wij willen graag nog wat gasten uitnodigen om deel te nemen aan het debat en komen zodoende ook bij jou uit. Misschien zijn er ook nog andere bezoekers van je blog die zich daartoe geroepen voelen. Ik hoop dat je iets van je wil laten horen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>