En we noemen hem .. Barack Obama!

Het kon niet uitblijven natuurlijk. Dat er afgelopen dinsdag overal ter wereld baby’s vernoemd zijn naar Barack Obama. Overigens gebeurde dat ook al in november toen hij de Amerikaanse verkiezingen won. Persoonlijk vind ik het wat ver gaan. En ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat mensen die zoiets doen meer met zichzelf bezig zijn dan met hun pasgeboren baby. Dat kind zit er wel z’n hele leven aan vast hoor! De 44e president van de Verenigde Staten zei in ieder geval zelf ooit dat bij Barack Obama ‘best een gekke naam’ vond.

Kijk … dat mensen in het geboorteland van Obama helemaal uit hun dak gaan, daar kan ik me dan nog wel iets bij voorstellen. Dus ik kijk er niet van op dat er in Kenia op dit moment een ware babyboom van kleine Barackjes en Michelles. In ieder mens zitten nou eenmaal chauvinistische trekjes.

Maar als ik dan lees dat een echtpaar in Colombia hun dinsdag geboren zoontje ook letterlijk vernoemd heeft naar de 44e Amerikaanse president, dan frons ik toch wel de wenkbrauwen. Barack Obama Sandoval werd geboren in een kliniek in Cali.

De naamkeuze heeft het gezin overigens al meteen wat opgeleverd: zes maanden lang gratis luiers, melk en medische verzorging.  Dat heeft de directeur van de kliniek beloofd. Misschien toch niet zo’n gekke zet van de ouders dan??

In Nederland is in 2008 1 jongetje Barack genoemd. Dat blijkt uit de kindernamenlijst van de Sociale Verzekeringsbank. De naam Obama komt in die lijst nog niet voor.

Lees ook:Je zou maar Obama genoemd worden ..
Lees ook:Obama’s geboortebewijs online
Lees ook:Filmpje: Obama krijgt baby stil
Lees ook:Is Michelle Obama echt zwanger?
Lees ook:Mariah Carey zwanger van tweeling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>