Je zou maar Obama genoemd worden ..

Een koppel uit de Amerikaanse staat Florida heeft de primeur: hun baby heet Sanjae Obama Fisher.  Het kind kwam dinsdag 4 november – de dag dat Barack Obama werd verkozen tot de eerste zwarte president van de Verenigde Staten – om 20.00 uur Amerikaanse tijd ter wereld. Of het kind blij is met de naam valt nog te bezien. Zelf zij Barack Obama ooit dat hij ‘best een gekke naam heeft’.

De ouders Patrick en Sasha Hall Fisher besloten hun kindje de naam Obama te geven vlak voordat Barack Obama officieel werd uitgeroepen tot de 44e Amerikaanse president.

In Kenia – het geboorteland van Barack’s vader – vinden ze Obama sinds afgelopen woensdag absoluut geen gekke naam meer. Van de 15 baby’s die woensdag geboren zijn in het New
Nyanza Provincial ziekenhuis in Kisumu (vlak bij de plaats waar Obama’s vader is geboren), heten vijf jongetjes Barack Obama en drie meisjes Michelle.

Adhiambo kreeg een tweeling, een jongen en een meisje. Ze heten Barack en
Michelle. “Dat had ik ook gedaan als Obama de verkiezingen niet had
gewonnen”, vertelt ze. “Misschien inspireert het mijn kinderen om
later hard te werken en net zoveel te bereiken als de Obama’s.”

Volgens de Sociale Verzekeringsbank is de naam Obama in Nederland nog niet geregistreerd. Het overheidsorgaan heeft de naam in ieder geval nog niet in het computerbestand staan.
“Wie weet over een paar maanden wel. Hij is nog maar net verkozen.”

Bron: De Telegraaf.

Lees ook:Obama’s geboortebewijs online
Lees ook:Is Michelle Obama echt zwanger?
Lees ook:En we noemen hem .. Barack Obama!
Lees ook:Filmpje: Obama krijgt baby stil
Lees ook:Mariah Carey zwanger van tweeling

1 Reacties // Reageer

One thought on “Je zou maar Obama genoemd worden ..

  1. mayra

    hallo,

    Ik wil reageren over het naam Obama,
    ik heb een zoon van 8 jaar, die OBA hete en wij wonwn sinds 2005 in nederland, toen ik mij zoon die naam Oba gaf, had ik ook veel reactie gehad van vrienden en vriendinen die zijden dat het naam niet mooi was , en het klink zo zwart, het klink dom, of iedereen keek me raar aan als ik mij kind roep. Maar ik vindt het een heel mooie naam the meaning of the naam Oba is King, Prins wie weet wat mijn kind later gaat worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>