Papa’s drukken zich bij verschonen luier

Nou mag ik niet klagen. Want mijn man is blijkbaar een uitzondering als het gaat om het verschonen van luiers. Eigenlijk hebben we er nog nooit discussie over gehad. Hij doet het gewoon als het nodig is. In de meeste Nederlandse gezinnen hebben de vrouwen pech, lees ik op de website van Goed Gevoel. Mama is in 64% van de gevallen de pineut omdat papa zich met een smoesje probeert te drukken. 

Het betekent dus dat slechts in één op de drie gezinnen het vuile werk eerlijk verdeeld is tussen vrouw en man. Het komt maar in 2% van de huishoudens voor dat papa de luiers vaker verschoont dan mama.

Mannen zijn heel goed in het bedenken van smoesjes waar vouwen gevoelig voor zijn, zoals 'jij bent daar veel handiger in' of 'ik ruik niets'. En al heb ik geluk als het om luiers verschonen gaat, die smoezen komen me dan weer wel bekend voor …

De moeders zelf vinden trouwens helemaal niet dat ze beter zijn in het verschonen van luiers. Acht op de tien vindt het complete onzin, en daar kan ik ze alleen maar gelijk in geven. Een derde van de vrouwen vindt ook dat manlief zich aanstelt als hij zuchtend en klagend een verse luier omdoet.

Aan het 'onderzoek' werkten 4500 moeders mee. Behoorlijk representatief dus. We hebben gewoon schijt aan die smoesjes!

Lees ook:Minder seks aanstaande papa
Lees ook:Kruidvat zoekt Jouw Leukste Papa van Nederland
Lees ook:MAMA-diners in Rotterdam
Lees ook:Isa Hoes Mama van het Jaar
Lees ook:Kadotip: Het Zwangerschapsboekje

1 Reacties // Reageer

One thought on “Papa’s drukken zich bij verschonen luier

  1. JinX

    Nou volgens mij klopt dit wel.
    Ik ken 2 stellen waarbij idd de man altijd smoesjes verzint om niet de luier te hoeven verschonen.
    Af en toe gaan ze allebei zolang door dat ik denk , als je nou niet zolang erover doorzeikt en smoesjes te verzinnen en te lopen zeiken tegen elkaar had die luier al 20 x verschoont kunnen worden.
    Af en toe ben ik in staat om het dan te doen , zolang duurt het helemaal niet.
    Gaat echt helemaal nergens over , het is een handeling van 2 minuten !!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>