Origineel kadootje: kraameten!

kraametenAls je bij god niet meer weet wat je aan vrienden of familie moet geven die net een baby hebben gekregen, dan is dit misschien iets .. Op de website kraameten.nl kun je een gezonde maaltijd bestellen en laten afleveren bij de nieuwbakken ouders thuis! Geen gek idee. Want tussen de voedingen en het luiers verschonen door schiet juist dat koken er nog wel eens bij in. (Foto: Kraameten.nl)

Kraameten biedt uitkomst, schrijft het bedrijf op de website. Als de baby geboren is, wordt het cadeau bezorgd: een tas met gekoelde maaltijden, bereid door een eigen chef-kok. De maaltijden zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Momenteel bezorgt kraameten.nl alleen in Amsterdam. Het is de bedoeling dat er binnenkort ook in andere steden vestigingen worden geopend.

Geschiedenis

Kraameten is voedsel dat vroeger, na de geboorte van een kind, door de buren naar de moeder en haar gezin werd gebracht. Tegenwoordig is dit zogenoemde ‘kraameten’ een zeldzaamheid, het is juist de kraamvrouw die trakteert.

Na de geboorte van een kind ging er een boodschapper langs de deuren om te vertellen dat er een kleine dorpsgenoot was geboren. Meteen daarop liet men door hun kinderen een pannetje soep, lekker stukje vlees of iets zoets naar de kraamvrouw brengen. Veel mensen hadden maar karig te eten en een vrouw die net bevallen was had versterkend voedsel nodig, vond men.

Lees ook:Baby geboren met voet en handje in hoofd
Lees ook:Zoon rapper Yes-R geboren
Lees ook:Flessenkind wordt sneller dik
Lees ook:Moedersterfte flink toegenomen
Lees ook:Lentebaby heeft groter risico op anorexia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>