Nog teveel parfum in babyproducten

Misschien toch iets om over na te denken als je van plan bent om binnenkort je baby-uitzet bij elkaar te gaan shoppen. Niks zo leuk als uren snuffelen tussen de liefste kleertjes en de lekkerste babyproducten .. Maar let wel op wat je koopt. Zeker als het om shampoo, badschuim of zeep gaat. Laat je niet misleiden door reclamekreten op de verpakking die het doen lijken alsof alle babycosmetica superveilig is. In babyproducten zitten namelijk nog steeds stoffen die een verhoogd risico op contacteczeem geven. Dat blijkt uit een onderzoek van Spaanse wetenschappers.

De onderzochte babyproducten bevatten nog altijd 15 parfumstoffen die op de lijst van 26 verboden stoffen van de Cosmetics Directive staan, schrijft Cosmetics Design.

Volgens Maria Llompart van de Universiteit van Santiago de Compostela lopen baby’s extra risico’s. Kleine kinderen zitten relatief lang in het badwater en ze krijgen tijdens het spelen ook vaak water binnen. De leider van het onderzoek pleit er daarom voor dat de wetgeving voor parfumstoffen nog strenger wordt voor kinderen onder de drie jaar.

Lees ook:Kinderastma door stress in zwangerschap
Lees ook:Kan borstvoeding kanker voorspellen?
Lees ook:Jongste oma ter wereld is 23
Lees ook:IVF-kindjes even gezond als ‘normale’ kinderen
Lees ook:Kinderen zien dingen anders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>