Nog lang geen langer zwangerschapsverlof

De Europese commissie mag dan deze zomer hebben voorgesteld om het zwangerschapsverlof in heel Europa op te trekken naar 18 weken .. dat het zo ver nog lang niet is bleek deze week in de Tweede Kamer. Onze eigen Minister Donner van Sociale Zaken voelt niets voor verlenging van het verlof. De CDA-politicus vindt dat er ,,geen steekhoudende argumenten” voor zijn. Volgens hem worden argumenten over de gezondheid van moeder en kind door elkaar gehaald met die over zorgtaken.

In Nederland is het verlof nu zestien weken, waarvan ten minste vier weken voor de bevalling opgenomen moeten worden. Donner stelde dat Nederland kiest voor een meer flexibele aanpak.

Hij wees erop dat zwangerschapsverlof in ons land bedoeld is om de gezondheid van moeder en kind te bewaken en ouderschapsverlof opgenomen kan worden als er problemen zijn om werk en opvoeding te combineren.

Bron: De Pers.

Lees ook:Brussel wil zwangerschapsverlof oprekken
Lees ook:Langer zwangerschapsverlof te duur
Lees ook:Europa breidt zwangerschapsverlof uit
Lees ook:Langer verlof bij couveusekind
Lees ook:Wat een heisa om twee weken extra verlof!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nog lang geen langer zwangerschapsverlof

  1. Lia

    Altijd als een kerel zoiets beweert, dan denk ik ‘hallo, wat weet JIJ er nou van?’ Ik verkeerde in de luxe positie dat ik na mijn verlof nog zes weken vakantie op kon nemen, maar dat kan niet iedereen en dan zijn de zestien weken best wel snel om. En laten we wel wezen: ouderschap is daar bij lange na nog geen volwaardig alternatief voor.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>