Harlingse vrouw (63) zwanger

UPDATE: Tineke Geessink is op 21 maart 2011 bevallen van dochter Meagan.

Daar is ivf dus niet voor uitgevonden!  Om vrouwen op een belachelijk hoge leeftijd aan een kind te helpen. Woest kan ik worden om zulke berichten. De Leeuwarder Courant schrijft maandag over een 63-jarige alleenstaande vrouw uit Harlingen die hoogzwanger is van haar eerste baby. Beseft zo’n vrouw dat haar kind statistisch gezien als tiener al alleen op de wereld komt te staan? En heeft de arts die haar geholpen heeft geen enkel ethisch besef?

De vrouw onderging afgelopen zomer in Italië een ivf-behandeling in een vruchtbaarheidskliniek en is volgende maand uitgerekend. Ze moest dus uitwijken naar het buitenland om haar absurde kinderwens in vervulling te laten gaan. In Nederland gebruiken fertiliteitsartsen tenminste hun verstand.

Op Twitter las ik zojuist een geruststellende tweet van Jan Kremer, ivf-specialist aan het UMC St. Radboud in Nijmegen: Veel interviews gegeven over 63-jarige zwangere na eiceldonatie. Vanwege medische risico’s voor vrouw en kind in NL gelukkig niet mogelijk. Nederlandse gynaecologen hanteren al jaren de grens van 45 jaar voor eiceldonatie. Veiligheid voor vrouw en kind staan voorop.

Een zwangerschap op hoge leeftijd brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee, zegt Kremer maandag in Het Parool: ,,De gezondheidsrisico’s voor moeder en kind zijn te groot. Er is dan een verhoogde kans op suikerziekte, groeistoornissen, vroeggeboorte en overlijden. Ook het vaatstelsel van een 63-jarige moeder is er niet op gemaakt om zwanger te worden.”

De toekomstige moeder vindt de zwangerschap een privékwestie en wil tot de geboorte niet in de openbaarheid treden. Lijkt me niet onverstandig!

Bron: Leeuwarder Courant

Lees ook:63-jarige zwanger: 1 april?
Lees ook:66-jarige Britse vrouw baart zoontje
Lees ook:Weer 70-jarige vrouw bevallen van een kind
Lees ook:Vrouw van 63 bevalt van dochter
Lees ook:Hilarisch: Mevrouw Geenszins

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Harlingse vrouw (63) zwanger

  1. Esther

    Jammer van je reactie, ik snap dat je het raar/slecht vond, maar vind je niet dat iedereen recht moet hebben op kinderen als hij/zij dat wil? :) (afgezien van mensen die hun kinderen mishandelen en dergelijken natuurlijk!)

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Dus het is verantwoord een 12 jarige met de zorg van een bejaarde op te schepen??
      of in het ergste geval zelfs al een overlijden mee te maken van je moeder, en aansluitend opgezadeld worden met een oom of tante die je toch al niet wou??

      Iedereen is vrij te doen wat hij of zij wil?
      dus lekker genieten van die paar mooie jaartjes en dan zal het kind het maar zelf moeten uitzoeken??

      Klopt levensverwachtingen zijn hoger nu maar kun je op je 80 ste een tiener opvoeden?

      Kortom uit het oogpunt van het kind is moeders onverantwoord en egoistisch!!

        /   Reply  / 
  2. LT

    “Deze vrouw wil niet in de openbaarheid treden tot de geboorte”.

    Het lijkt mij beter dat deze vrouw helemaal nooit naar buiten treedt met haar verhaal. Er zullen weinig zichzelf respecterende mensen trots zijn op de verrichtingen van dit mens.
    Het is te schandalig voor woorden dat een vrouw van 62 jaar, die biologisch gezien, al lang niet meer in staat is om kinderen te krijgen, dit alsnog op onnatuurlijke wijze voor elkaar heeft laten maken. De natuurwetten zijn er niet voor niets, maar dit soort mensen denkt de natuur naar hun hand te moeten zetten.
    Gezien haar leeftijd zal de rest van Nederland wel moeten opdraaien voor de kosten van dit kind tijdens zijn/haar opgroei periode.

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Wat een irrationele reacties in Nederland. Dit bewijst simpelweg dat artsen en ziekenhuizen in Nederland incompetent zijn en dus niet in staat zijn om hun Italiaanse en andere landen te evenaren. het is een “wij weten het beter mentaliteit”die moet vrehullen hoe incompetent men is. In een modern en technologisch ontwikkeld land moet je gewoon dit kunnen doen.

      /   Reply  / 
    1. amber

      bewijs dat ziekenhuizen incompetent zijn… Er saat niet dat zij het hier niet kunnen. Wat er wel staat is dat het niet gebeurd omdat er risico’s zijn voor moeder en kind. Het is nu gebeurd in Italië, maar de risicos’zijn er nog steeds zoals je kunt lezen in het artikel.
      Ik vrees een zwaar leven voor dit kind. Lekker een potje voeballen met mams of een weekendje kamperen als hij/zij 15 is zou er niet inzitten.
      Zorgen voor je moeder met haar ouderdomkwaaltjes en daarnaast nog eens al je eigen problemen die hij/zij kan krijgen.
      Wat ben ik blij dat wij dit niet doen in Nederland!

        /   Reply  / 
  4. Teleurgestelde Vrouw

    Waar haalt iedereen het recht vandaan deze vrouw te veroordelen? Zolang junks een kind kunnen krijgen, ouders ook jong kunnen sterven, kinderen van anonieme sperma donors geboren worden, kinderen geadopteerd worden,homofiele paren een kind krijgen etc zal het kind van deze vrouw misschien gelukkiger zijn dan menigeen met jonge moeder. Wat een gezeik allemaal in Nederland. Het gaat om de kwaliteit van liefde en niet kwantiteit..

      /   Reply  / 
    1. harm

      mensen die op deze leeftijd nog een kind willen hadden dit 40 jaar eerder moeten bedenken nu moeten ze zich laten onder zoeken in het pieterbaan centrum op gekte

        /   Reply  / 
      1. h.v.schie

        jij bent zeker een man die kan nog heel lang kinderen maken en krijgen
        misschien heeft deze moeder wel een kind verloren en was dat haar enige kind, van mij krijgt ze alle geluk toegewenst en is zeker een heel goede moeder want dit kind is zeer gewild en zal veel liefde krijgen.

          /   Reply  / 
  5. W van Denderen

    Ben het helemaal eens met de opmerking van de Teleurgestelde vrouw.
    Waar haalt iedereen het recht vandaan om deze vrouw te veroordelen!
    Hoeveel Grootouders boven de 63, voeden er vandaag aan de dag hun kleinkinderen op omdat ouders werken?

      /   Reply  / 
  6. Kombrink Kommunicatie Auteur

    Op internet gonst het van de geruchten dat het om een 1 april grap gaat .. Zou kunnen, maar dan vind ik het toch niet om te lachen! Wat ik vreemd vond in het hele verhaal was dat de vrouw pas na de geboorte met een verklaring komt. Waarom zou ze uberhaupt met een verklaring komen als ze het een prive-kwestie vindt? Dat deed mij wel de wenkbrauwen fronsen. Ben benieuwd hoe het echt zit! Reageer kan op het volgende linkje:

    http://zwanger.blog.nl/ivf/2011/02/15/63-jarige-zwanger-1-april

      /   Reply  / 
  7. Robyne

    Mensen,niet zo negatief! Zie hier: als je de keuze hebt (als kind) tussen een oude moeder (die overwogen en met veel trots en blijdschap jou dmv IVF laat geboren worden) of een tienermoeder (die misschien niet eens weet wie de verwekker is en onbezonnen onveilige seks had, en eigenlijk nog haar leven moet beginnen) dan ben ik benieuwd wie er voor de laatste optie kiest. Over de tienermoeders hoor je niet zo veel, maar als je dan toch 62/63 bent… Beste moeder, ik wens u veel geluk met uw kindje en hoop dat u heel oud mag worden. Zegt men niet: kinderen houden je jong? Komt dat even mooi uit.

    Voor alle andere azijnzeikerds: Leef en laat leven!

    Een 29-jarige moeder

      /   Reply  / 
    1. tamara

      Het gaat nu niet over een tienermoeder ….het gaat over een vrouw van 63 die zwanger is!
      En mensen die zn normaal verstand laten werken zijn geen azijnzeikerds!

        /   Reply  / 
  8. marcel plekker

    tOTAAL VAN DE POT GERUKT EN HET IS GEEN 1APRIL GRAP IK KOM ZELF NM UIT HARLINGEN

      /   Reply  / 
  9. Edward

    Onverantwoord, ik ben het helemaal eens met de genoemde argumenten over de toekomst en opvoeding van het kind dat zeer waarschijnlijk absoluut niet normaal zal verlopen, nog niet te spreken over de onverantwoorde bewust genomen risico’s voor beider gezondheid.

    Waar ik verrast en geschokt door ben is dat zoveel mensen dit nog normaal vinden of goedkeuren, waar is jullie verstand.

    Leven en laten leven??? Geweldig dat individualisme en äls ik maar gelukkig ben”. Ik verlang toch echt naar een wereld waar mensen weer naar elkaar omzien en men ook durft elkaar aan te spreken op een verantwoord leven met elkaar.

    Dat geldt uiteraard ook voor tienermoeders e.d. situaties. Azijnzeikers??? Liefdeloos??? In tegendeel, compassie; medeleven met het kind en zorgen over een verworden maatschappij. Stopt de waanzin in Nederland nog ergens en maken wij ons nog ergens druk om, de wereld staat in brand en Nederland vind alles goed.

      /   Reply  / 
  10. tamara

    Kan NIET begrijpen dat sommige mensen dit normaal vinden!

      /   Reply  / 
  11. Fabiola

    Bij mij staat toch echt het kind voorop. Ik ben ook niet voor tieners en junks die kinderen krijgen, maar hoe kun je dat nu voorkomen? Een 63-jarige vrouw die zwanger wordt heeft heel veel hulp gehad, en die had ze gelukkig in Nederland niet kunnen krijgen. Je kunt tegenwoordig de natuur wel een beetje oprekken, maar er zijn wat mij betreft grenzen. IVF is geweldig als je zonder niet zwanger kunt worden, donoren zijn geweldig (zolang ze bekend zijn, wederom in het belang van het kind). Helaas komt het ook vaak genoeg voor dat kinderen niet door hun eigen ouders opgevoed kunnen worden (om wat voor reden dan ook), maar dan zijn die kinderen er al, dit kind is bewust gemaakt onder toch niet echt “normale” omstandigheden.
    De vergelijking met oudere mannen die nog vader worden vind ik niet geheel terecht, die oudere mannen hebben in ieder geval nog een jongere vrouw die de moeder is.

      /   Reply  / 
  12. Kim

    Ik vind het onverantwoord. Dat kind kan maar heel even met haar moeder leven.

      /   Reply  / 
  13. appel

    het kan allemaal t lijkt wel n voorstelling je word gewoon als proekonijn van die dokter gebruikt dat kan toch niet moet niet mogenna je 40 geen kinderen meer t risico geen puf om wat met je kind te doen t kan niet niet natuurlijk stoppen heb ze gen hibbie opasoma in de buurt appel

      /   Reply  / 
  14. appel

    oppas oma in de buurt heeft ze daar alleens aangedacht ??????????????

      /   Reply  / 
  15. Anne-Marie

    Ik vind dat deze vrouw de kans heeft gehad om kinderen te krijgen! Waarom nu op 63 jarige leeftijd? Moeder natuur heeft niet voor niets de menopauze ingesteld. Ik geloof best dat deze vrouw goed voor dit kind zal zorgen maar wie zal er voor dit kind zorgen als de moeder over 15 a 20 jaar komt te overlijden? En dan nog niets een te spreken over het feit dat dit kind elke x zal moeten uitleggen dat het niet zijn oma maar zijn moeder is. Tevens zal ze waarschijnlijk nooit meemaken dat haar kind zal gaan trouwen of kinderen zal krijgen. En haar kleinkinderen zullen nooit hun oma kennen. Dat is toch gewoon triest. Ik ben het volkomen eens met het feit dat in Nederland een leeftijdgrens is dat je medische gezien kinderen kunt krijgen.

      /   Reply  / 
    1. Annemieke Dijkhuizen

      Oordeel niet zo, als je de hele situatie niet kent!.
      Ja, als er meer mensen zoals jij rondlopen met veroordelingen, misschien is het wel de oma enz, dan schiet het inderdaad niet op, dan krijgt zo’n kind het wel moleilijk…
      Het is m.i. je eigen ego, dat je zo’n reactie plaatst!

        /   Reply  / 
      1. anne-marie

        Als jij de situatie dan zo veel beter kent leg deze dan eens uit zodat er objectief naar gekeken kan worden. Mensen reageren op wat ze lezen in de krant en geven daarover hun mening. Net als ik geef ik mijn mening over het feit dan een vrouw van 63 bewust moeder wordt er daar kun je het mee eens zijn of niet maar dat heeft niks met ego te maken maar gezond verstand!

          /   Reply  / 
  16. essie

    mijn moeder was net 31 jaar geworden toen zij stierf en ik was bijna 6 jaar,leeftijd kan je dus niet voorspellen

      /   Reply  / 
  17. Marta

    ik kan helaas niet meer zwanger worden ik heb last van mijn
    overgang symptomen. Maar ik heb mijn mooie tijd gehad.

      /   Reply  / 
  18. ina

    Ik heb niet alle reacties gelezen, want ik kan al voorspellen dat het overgrote deel afkeurend is.
    Leef en laat leven!!
    Er zouden geen grenzen in de wereld moeten zijn. Een vrouw die bewust kiest voor een kind, maar vanwege leeftijd wordt gediscrimineerd. Typisch de westerse wereld.
    Een vrouw is er niet op gemaakt? De wereld heeft vrouwen eeuwen onderdrukt. Ieder zijn eigen mening.
    Mannen van 90 kunnen kinderen verwekken. Kom op zeg!
    Wat een bemoeienissen. En laten we het al helemaal niet hebben over teren op de staat. Generaties lang worden mensen uitgebuit. Schuif het niet af op teren op de maatschappij.
    Tienermoeders die al op hun 12e seks hebben. Wat kosten die de staat al jaren niet.
    De wereld …denkt dat ze alle antwoorden heeft.

    Een moderne maatschappij die denkt dat ze de waarheid in pacht heeft.
    Mensen…oordelen…
    Ik vind mevrouw geniet ervan!!!! Het kind is gezegend met jou als moeder, want ze is gewild. En leeftijd is een getal op het moment dat jij als individu volwassen bent geworden en weloverwogen beslissingen kan nemen.
    Geniet van je kind…wie weet wat zij/hij ons op deze aarde kan bijbrengen. De hokjes geest in het westen prevaleert weer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>