IVF-kinderen zijn langer!

ivf 2Als moeder van een IVF-kindje ben ik altijd weer blij om ergens te lezen dat mijn zoontje niet afwijkt van ‘gewone’ kinderen. Dat geldt niet voor de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Auckland. Kinderen die zijn geboren door IVF blijken langer te zijn dan kinderen van dezelfde leeftijd die op natuurlijke wijze zijn verwekt. In dit geval geen ramp, maar toch .. ik lees liever dat ze hetzelfde zijn.

Uit het onderzoek bleek dat zesjarige kinderen uit niet-ingevroren embryo’s 2,6 centimeter langer zijn dan anderen. Vooral meisjes zijn langer, maar waarom dit zo is weten de onderzoekers niet.

Het lijkt er volgens de onderzoekers op dat de embryo’s een ander hormoonprofiel hebben. Dit zou de groei kunnen stimuleren. Ook zou het kunnen liggen aan de medicatie die vrouwen krijgen tijdens de vruchtbaarheidsbehandeling of aan het feit dat artsen het grootste embryo terug plaatsen.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Baby uit bevroren embryo gezonder?
Lees ook:Ingevroren embryo’s beter voor ivf?
Lees ook:Gezond kind uit 20 jaar oud embryo
Lees ook:IVF-kindjes even gezond als ‘normale’ kinderen
Lees ook:België loopt voorop met eerste eicelbank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>