Sterilisatie vrouw kan nu ook poliklinisch

Notabene mijn eigen Amphiaziekenhuis in Breda heeft deze week een nieuwe sterilisatiemethode geintroduceerd. De behandeling heet Essure en is wereldwijd inmiddels 80.000 keer toegepast. Het grote voordeel is dat de sterilisatie poliklinisch kan plaatsvinden. Er is geen narcose nodig en er worden geen littekens achtergelaten

Bij de Essure-methode krijgt de vrouw via de vagina een soort veertjes in iedere eileider geplaatst. Die veertjes zorgen ervoor dat de eileiders na drie maanden dichtgroeien. De ingreep is vrijwel pijnloos en duurt ongeveer een kwartier.

Essure is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Tot nu toe konden vrouwen alleen gesteriliseerd worden door een operatie via de buik.
De kans op zwangerschap is na een Essure-sterilisatie 0,2%. Daarmee is het de betrouwbaarste vorm van sterilisatie.

Na sterilisatie via de Essure-methode is herstel van de eileiders overigens onmogelijk; het gaat om een definitieve ingreep.

Lees ook:Test kan voorspellen of baby te vroeg komt
Lees ook:Fijne moederdag!
Lees ook:Geen bevallingen meer op Wadden
Lees ook:Zwanger op je 60e? Geen probleem!
Lees ook:Te snel keizersnee bij stuitligging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>