Ruim derde vrouwen wil dochter

it's a girlHet is eigenlijk nog steeds not done .. om uit te spreken dat je liever een meisje wil dan een jongen. Toch hebben 362 vrouwen meegewerkt aan een enquete van Flair naar de hamvraag: wil je liever een zoon of een dochter? En wat blijkt: bijna 36 procent van de zwangere vrouwen en jonge moeders spreekt volmondig de voorkeur uit voor een dochter.

18,8 procent schaamde of schaamt zich nog steeds voor haar voorkeur. Acht van de 172 bevallen vrouwen die meededen aan de enquĂȘte gaf aan nog steeds verdrietig te zijn met het geslacht van hun kind.

Op Vrouwonline.nl zegt psycholoog Annet Heijerman gaat een diepgekoesterde kinderwens altijd gepaard met verwachtingen: “Als je bent opgegroeid met een zus en dat als fijn hebt ervaren, kan het zijn dat je ook een gezin met twee meiden wenst. Ook je ervaring met een gezin in de omgeving kan van invloed zijn op je beeld van een perfect gezin.”

Bron: Vrouwonline.nl

Lees ook:Uitstel kinderwens kost miljoenen
Lees ook:Kwart single vrouwen wil eicellen invriezen
Lees ook:Moeders graag op reis zonder kids
Lees ook:TNO: bevalling kan anders
Lees ook:Anticonceptie moet gemakkelijk zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>