Nederlandse man maalt niet om kinderen

Werk, vriendschappen, plezier maken en reizen. Het is allemaal veel belangrijker voor de Nederlandse man dan kinderen krijgen. Dat zou blijken uit onderzoek door Discovery Channel. Het AD schrijft vrijdag dat de tv-zender het grootste onderzoek naar de Europese man ooit heeft gedaan. Van alle mannen in Europa vindt de Nederlandse man het stichten van een gezin het minst belangrijk. Het zorgen voor vrouw en kinderen is prioriteit nummer 0. Mijn gedachte gaat bij het lezen van zulke berichten meteen uit naar al die mannen die wel (vroeg) papa zijn geworden. Zouden die dan allemaal het gevoel hebben dat ze er ingeluisd zijn?

 

De Nederlandse man stelt het krijgen van kinderen vooral uit omdat ze zich niet te vroeg willen 'settelen', zo lees ik in het AD. Daar krijgen ze blijkbaar de kriebels van. Ze willen ook zeker weten dat ze klaar zijn voor het vaderschap en ze willen het vooral beter doen dan hun eigen vader. Daar hebben ze kennelijk allemaal een klein trauma aan overgehouden .. 

 

Discovery Channel slaat de Nederlande man met nog veel meer beschamende feiten om de oren. Van alle Europese mannen teert de Nederlandse man financieel het langst op zijn ouders. Hij wacht lang met het kopen van een huis en hij trouwt pas als hij 36 is.

 

Tja .. het zijn natuurlijk gemiddelden. Dus het hoeft niet op jouw man van toepassing te zijn. Maar mijn man was 35 toen hij trouwde en 36 toen hij z'n eerste huis kocht. En hij werd pas vader op z'n 46e. Zou het dan toch kloppen?

Lees ook:Vrouw werkt minder na eerste kind
Lees ook:Vaderschap maakt Nederlandse man gelukkig
Lees ook:Irene Moors presenteert ‘Wie is mijn Vader?’
Lees ook:Voorlezen goed voor taalontwikkeling baby
Lees ook:Man met kinderen leeft langer

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nederlandse man maalt niet om kinderen

  1. Ester

    Welnee! Kijk naar die foto!!!

    liefs,
    Ester

      /   Reply  / 
  2. Henk K.

    Bedankt Ester

      /   Reply  / 
  3. Paul

    Ik moet zeggen dat ik er wel echt zin in heb. Ik ben 30 jaar en wij krijgen binnenkort ons eerste kindje. Voor mij staat dat echt op nummer 1.
    Werken dat kunnen we altijd nog en het is voor mij toch een noodzakelijk kwaad.
    Plezier maken lijkt me met een kleine erbij veel leuker en zeker reizen, doe mij straks maar lekker de camping met ons kindje!

    Ik kan in ieder geval niet wachten! Maar ik zal wel raar en ouderwets zijn denk ik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>