Mama Kits helpt als jouw wolk niet roze is

Dit is een initiatief dat landelijk navolging zou moeten krijgen! Bij de Geestgronden in Haarlem is een paar maanden geleden Mamakits van start gegaan. Vrouwen met psychische problemen in de zwangerschap en/of na de geboorte kunnen hier snel terecht voor een gesprek en worden daarna eventueel doorverwezen. We zitten nou eenmaal niet allemaal op een roze wolk!

Psychische problemen hebben een grote invloed op het verloop van de zwangerschap en op de periode na de bevalling. De meeste vrouwen praten er niet makkelijk over en houden vaak de gevoelens voor zichzelf. Maar het is bekend dat zwijgen niet helpt. Speciaal voor deze groep vrouwen en haar directe omgeving is MamaKits opgericht.

Bij Mamakits kun je snel terecht en krijg je eerst 2 à 3 gesprekken aangeboden waarin je al je vragen kunt stellen. Als je daarna meer hulp nodig hebt, kan er verwezen worden naar gespecialiseerde hulp.

Mamakits
p/a Preventie en Innovatie
Amerikaweg 2
2035 RA Haarlem
Tel. 023-5187604

Zie ook: Richtlijn moet zelfmoord jonge moeders voorkomen

Lees ook:Mamakits nu ook in Amsterdam
Lees ook:Chat voor ongewenste zwangerschap
Lees ook:Venray wil zwangere vrouwen screenen
Lees ook:Baby 12-jarige bij Jeugdzorg
Lees ook:Autokraker laat baby met rust

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>