Kinderopvang veiliger met Safe4Kids?

De Negenmaandenbeurs in Amsterdam RAI heeft in februari een ware primeur. Op de eigen kinderopvang van de beurs wordt namelijk het nieuwe veiligheidssysteem Safe4Kids gepresenteerd. Om moeilijk te doen: dat is een nieuw tijdregistratie- en veiligheidssysteem voor kinderopvangorganisaties met het doel zekerheid te krijgen over de identiteit van de ouders/verzorgers. Om het makkelijk te zeggen: Safe4Kids moet voorkomen dat kinderen aan het eind van de dag aan de verkeerde persoon worden meegegeven. Wie kan daar nou tegen zijn?

Door het zetten van een persoonlijke ‘tijdstempel’ in het registratiesysteem wordt precies vastgelegd wanneer en hoe laat een kind wordt gehaald en gebracht. Alleen als de identiteit onomstotelijk is vastgesteld, kan het kind met toestemming van de ouder, en dus geautoriseerd, worden opgehaald en daarna ook worden meegegeven.

Het systeem werkt eenvoudig. Nadat de ouder(s) een wettig erkend identiteitdocument hebben overlegd, worden de persoonsgegevens door het personeel van de kinderopvang ingevoerd. Daarna wordt een digitale foto gemaakt en toegevoegd aan het ouderdossier. Als laatste wordt een digitale opname gedaan van meerdere vingers van de ouder en/of de verzorger en het geheel beveiligd opgeslagen in het registratiesysteem Safe4Kids. Dit proces is toepasbaar voor iedereen van wie de ouders het toestaan dat zij hun kind mogen ophalen en brengen.

De Negenmaandenbeurs heeft de primeur en zal Safe4Kids in de praktijk laten zien bij de kinderopvang van de beurs. Bezoekers kunnen tijdens het bezoek aan de beurs hun kinderen hier onderbrengen en het systeem in de praktijk in werking zien.

Ton Lammertink van BPI Services, de leverancier van Safe4Kids: “Momenteel nemen ouders hele tijdblokken af bij kinderdagverblijforganisaties. Door het nieuwe systeem wordt het echter voor kinderdagverblijforganisaties mogelijk efficiënter en effectiever te kunnen sturen op financiële processen en dus ook op de kosten. Je kunt immers precies zien hoeveel tijd het kind in de opvang heeft doorgebracht. Niet onbelangrijk daarbij is natuurlijk ook het veiligheidsaspect van dit systeem. Alleen de ouder bepaalt namelijk wie het kind mag ophalen en brengen en daarmee is de veiligheid van het kind veel beter gewaarborgd.”

Lees ook:Actie vrijkaarten Negenmaandenbeurs gesloten
Lees ook:Laat je inspireren door de Negenmaandenbeurs!
Lees ook:Baby & Kids Website Awards: nomineren!
Lees ook:Winnen: vrijkaarten Negenmaandenbeurs!
Lees ook:Gratis naar de Negenmaandenbeurs?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kinderopvang veiliger met Safe4Kids?

  1. Jan met de Pet

    Ik lees net een bericht over het vreselijke drama in een belgisch kinderdagverblijf…dat nieuwe veiligheidsysteem wordt nu wel akelig aktueel.

      /   Reply  / 
  2. Liesbeth Kombrink Auteur

    Zeg dat wel .. ik ben er stil van

      /   Reply  / 
  3. Lia

    Ik lees dit bericht en het andere bericht en ik weet gewoon niet meer wat ik moet zeggen. Ik ben zelf mama van een peuter en een baby, die beiden naar het kdv gaan en de mogelijkheid dat een gevaarlijke gek met een mes op ze insteekt, is te erg voor woorden… maar voor een aantal papa’s en mama’s helaas de gruwelijke werkelijkheid geworden.

    En ergens denk ik bij mezelf… dit zou toch VERDOMME allemaal niet nodig hoeven zijn? In wat voor verziekte wereld leven we eigenlijk als kinderen op hun kinderdagverblijf op op hun school niet eens meer veilig kunnen zijn? Ik ben verdrietig, maar eigenlijk ook gewoon heel erg boos. Dat dit kan. Onvoorstelbaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>