Babyfoon vertelt waarom kind huilt

Het is een apparaatje dat me al een tijdje bezig houdt. Eind september las ik voor het eerst over de Why Cry Baby Analyzer en deze week dook de hypermoderne babyfoon ineens weer op in verschillende media. Tijd voor een blogje dus over dit – wat mij betreft – doorgeslagen speeltje voor nieuwbakken ouders. Ik vraag me af wie er zo gek is om zo’n ding te kopen. Het apparaat geeft namelijk aan waarom je baby huilt .. Wat is er mis met het laten werken van je eigen grijze cellen en voelsprieten? (Foto: Amazon.com)

De Why Cry Baby Analyzer maakt gebruik van een zogenaamde frequentie-analyse. Met die technologie kan de babyfoon elke 20 seconden aangeven wat de reden is van het gehuil van je kind: stress, slaap, boos, verveeld of hongerig.

Ik denk dat het kind er veel meer bij gebaat is als papa of mama zelf goed luisteren en kijken naar hun baby om erachter te komen wat er aan de hand zou kunnen zijn. Je kind leren kennen en leren begrijpen wat hij of zij bedoelt is toch zeker onderdeel van je taak als vader en moeder? Deze gadget past wat mij betreft in de categorie terrasverwarmers (Je kunt toch ook gewoon een trui aantrekken?) en bladblazers (Alleen voor mensen die te lui zijn om te vegen). Volkomen overbodig!

Voor het geld hoef je het apparaatje overigens niet in de winkel te laten liggen. De Why Cry Baby Analyzer kost 75 dollar (omgerekend zo’n 55 euro). Voor dat geld krijg je er ook nog vier AA-batterijen bij. Ben je om? Je kunt de babyfoon in Nederland bestellen bij de webshop van Mama en Zo.

Overigens is er inmiddels ook een iPhone-toepassing op de markt die kan vertalen waarom je baby huilt. De ‘Cry Translator’ analyseert de toon en de duur van de snikken en verbindt die aan een mogelijke oorzaak.

Een baby die honger heeft, zou bijvoorbeeld veel hoger klinken dan een kind dat overstuur is. De applicatie is te koop voor 9,99 dollar (6,70 euro) maar is alleen verkrijgbaar in de iTuneswinkels in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Spanje.

Lees ook:Da’s hip: babyfoon aan je pols
Lees ook:Jennifer Lopez verdient grof geld aan tweeling
Lees ook:Zoon is duurder dan dochter
Lees ook:Rockingnames: een bijzonder namenboek
Lees ook:Toezicht op deal Eyeworks en Octomum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>