Loopstoeltjes moeten veiliger worden

Persoonlijk heb ik er helemaal niks mee. Met loopstoeltjes .. Ik vind het een volkomen overbodige uitvinding. Welvaart kan ook doorslaan, bedoel ik maar te zeggen. En die maffe stoeltjes zijn daar wat mij betreft een uitwas van. Ik was dus al geen voorstander, temeer omdat ik wist dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Nu ik lees dat jaarlijks duizenden kinderen gewond raken door het gebruik van die onzindingen, ben ik echt blij dat ik mijn zoontje er nooit toe heb veroordeeld.

Eigenlijk zouden ze gewoon verboden moeten worden. Zover wil de Europese Commissie helaas niet gaan. Ze moeten wel veiliger worden, zo blijkt uit de nieuwe Europese veiligheidsnorm die dinsdag is gepubliceerd.

Uit Australisch onderzoek is gebleken dat minstens een op de drie kinderen die een loopstoeltje gebruiken, op een zeker moment gewond raakt. Vaak is er daarbij sprake van ernstig hoofdletsel.

De nieuwe Europese veiligheidsnorm voor loopstoeltjes moet ervoor zorgen dat er voortaan minder ongelukken gebeuren met deze loophulp op wielen, bestemd voor kinderen tussen de 6 en 15 maanden oud.

Volgens de nieuwe EU-norm moeten er voortaan stabiliteitstesten worden uitgevoerd met loopstoeltjes en moeten ze zo worden ontworpen, dat risico op letsel zo klein mogelijk is.

Fabrikanten houden zich meestal goed aan Europese veiligheidsnormen. Afwijken van de norm kan, maar wie dat doet moet bewijzen dat een product aan hetzelfde veiligheidsniveau voldoet als in de norm is vastgelegd. Daarvoor zijn lastige certificeringsprocedures nodig die fabrikanten veelal liever vermijden.

Bron: De Telegraaf.

Lees ook:Jaarlijks 1200 ongelukken met speelgoed
Lees ook:Ach en wee over het nieuwe babypaspoort
Lees ook:Nieuwe sterfgevallen Mexicaanse griep
Lees ook:‘Loopstoeltjes af te raden voor baby’s’
Lees ook:Het zou verboden moeten worden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>