Breast Milk Baby wekt woede op

Het gaat ook wel wat ver, als je het mij vraagt. Een pop waarmee meisjes kunnen leren hoe ze borstvoeding moeten geven. Ik dacht ook even aan een 1 april grap. Maar dat schijnt het niet te zijn. In ieder geval is het voor een heleboel Amerikaanse ouders reden om zich enorm op te winden: de Breast Milk Baby.

De pop seksualiseert volgens de ouders jonge meisjes omdat ze geconfronteerd worden met borsten. Dit terwijl bij jonge meisjes nog niet eens borsten zijn ontwikkeld. Volgens de fabrikant kunnen jonge meisjes met deze pop juist de ‘magie van het moederschap’ ervaren.

,,Alweer een afgrijselijk voorbeeld van hoe de maatschappij kinderen forceert om volwassen gedrag te tonen. Ze zijn daar nog niet aan toe. De puberteit moet nog beginnen,” luidt het commentaar in The New York Daily News. ,,Borstvoeding is iets dat op een natuurlijke manier ontstaat bij een vrouw, niet bij een kind.”

De fabrikant is het daar niet mee eens. ,,De bedoeling is dat meisjes al van jongs af aan de nodige kneepjes leren, zodat ze later gezonde baby’s op de wereld kunnen zetten. We begrijpen de hele commotie niet.”

Bron: AD

Lees ook:Geen gebroken nachten dankzij de ‘night nanny’
Lees ook:Baby-meisjes gedumpt vanwege geslacht
Lees ook:Vrouw geeft borst achter stuur
Lees ook:Weer zesling geboren, dit keer in New York
Lees ook:Nederlands record simultaan borstvoeden verbeterd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>