Gratis auto voor wie baby op achterbank verwekt

Het automerk Dodge houdt er in België een nogal onorthodoxe manier van reclame maken op na. De boodschap komt erop neer dat wie een kindje op de achterbank van de nieuwe Dodge gezinswagen verwerkt, kans maakt om de auto over negen maanden gratis mee naar huis te nemen. De Belgische importeur probeert zo jonge koppels te verleiden om op 14 en 15 juni een 'testritje' te maken in het nieuwe model. Schaamteloos, maar wel ontzettend geinig!

Wie op 8 maart 2009, precies negen maanden na de lancering, bevalt van een kindje maakt kans om de auto te winnen, schrijft de Vlaamse krant de Gazet van Antwerpen. Er wordt maar één auto weggegeven. In principe maakt iedereen die op die dag bevalt kans, zegt Marie-Lise Verschelden van Dodge in de Gazet. “We gaan geen bewijs vragen dat die baby ook echt in onze auto is verwekt." 

De sticker die bij de reclamecampagne hoort laat niets aan de verbeelding over. ’Don’t disturb, baby made on board’ (’Niet storen, hier wordt een baby verwekt’). De Gazet van Antwerpen vraagt zich af of de grenzen van de goede smaak hier niet overschreden worden. “Ik denk dat iedereen wel inziet dat dit in de eerste plaats ludiek is bedoeld”, antwoordt de woordvoerster van Dodge daarop. “We vragen natuurlijk niet om ook echt langs de kant van de weg of op een parkeerplaats aan de slag te gaan. Wie gechoqueerd is, heeft het dus eigenlijk niet goed begrepen.” 

De Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP), wat in Nederland zeg maar de Reclame Code Commissie is, kijkt voorlopig de kat uit de boom. “Wij reageren alleen op specifieke klachten, of als in het geval van autoreclame de Febiac-code is overtreden”, zegt Karin Laes van JEP.  

Lees ook:Moeder van ‘twaalfling’ is niet zwanger!
Lees ook:Vader filmt bevalling in auto
Lees ook:Wat een rotwoord .. vondelingenschuif
Lees ook:Leegverkoop ‘Aktiebaby’ tegen spotprijzen
Lees ook:Maisie Roxanne heeft nu al negen vaders!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>