Flinterdun: ‘Carla Bruni is zwanger’

Dinsdag op de website van het AD een flinterdun verhaal met een hoog Telegraaf-gehalte. De krant kopt ‘Carla Bruni is zwanger’. Weliswaar veilig tussen aanhalingstekens zodat er altijd geroepen kan worden dat het AD het niet zelf heeft geschreven maar slechts geciteerd. Uit het Franse tijdschrift Voici in dit geval. Maar het neemt niet weg dat het verhaal helemaal nergens over gaat. Bruni zou zwanger zijn omdat ze al een maand geen officiele verplichtingen meer heeft en veel tijd doorbrengt in het vakantiehuis van haar moeder aan de Franse zuidkust ..

Tja … dat kan natuurlijk maar 1 ding betekenen: dan ben je zwanger! Maar in dit geval is de vertaling die het AD heeft gemaakt van het bewuste artikel van Voici volgens mij toch iets te kort door de bocht. Voici kopt namelijk dat een goede vriend van het presidentskoppel, Jacques Seguela, heeft gezegd dat ze ‘heel graag een kind willen’. Dat is echter een publiek geheim.

Nou heb ik het blad zelf niet gelezen. De website van Voici licht namelijk slechts een miniscuul tipje van de sluier op. Het AD of De Telegraaf (ze brengen het verhaal dinsdag allebei) is misschien wel naar een Franse kiosk getogen … Maar ik denk toch eerder dat hier louter sprake is van het iets te vrij vertalen en een tikkeltje teveel opkloten van een roddel.

Wie er gelijk heeft zal binnenkort blijken. Als Carla Bruni(41) inderdaad zwanger is van Nicolas Sarkzoy  – wat natuurlijk best zo zou kunnen zijn – dan zal dat blijde nieuws ongetwijfeld binnen nu en een paar maanden officieel bekend worden gemaakt. Lijkt me een betere basis voor het schrijven van berichten met soortgelijke koppen als bovenstaande. Ook al staan ze dan tussen aanhalingstekens. Van De Telegraaf had ik niet anders verwacht. Maar dat het AD zich zo laat meezuigen verbaast me eerlijk gezegd wel.

Lees ook:Bruni zwanger op cover Elle
Lees ook:Carla Bruni wil baby met Sarkozy
Lees ook:Tv-host ‘feliciteert’ Carla Bruni
Lees ook:‘Carla Bruni wel zwanger’
Lees ook:Carla Bruni nu echt bevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>