Publieksvriendelijke actie verloskundigen. Hoe dan?

Verloskundigen gaan vanaf volgende week actie voeren, lees ik net op de website van De Pers. Branchevereniging KNOV vindt de werkdruk te hoog. De gemiddelde werkweek van een verloskundige moet volgens de vereniging terug van 53 uur per week naar 40 uur. Het summiere bericht vermeldt ook dat de acties ‘publieksvriendelijk’ zullen zijn. Geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen ..  Ben in ieder geval blij dat ik volgende week niet op knappen sta!

De KNOV is het principieel oneens met het uitgangspunt van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat een verloskundige met een 40-urige werkweek 110 zwangerschappen per jaar kan begeleiden. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt namelijk dat een verloskundige bij een 40-urige werkweek op jaarbasis maximaal 100 zwangerschappen verantwoord kan begeleiden.

In de huidige situatie maken verloskundigen daardoor werkweken van meer dan 50 uur. De KNOV heeft de NZa daarom gevraagd de norm en de daarop gebaseerde tarieven voor verloskundige zorg aan te passen per 1 januari 2009.

De Zorgautoriteit heeft dit verzoek naast zich neergelegd, door de norm voor 2009 vast te stellen op 110. Daardoor staat de kwaliteit van verloskundige zorg aan moeder en kind onder druk, vindt de KNOV.

En dus komt er actie. Zachte actie! Want op de website van Trouw lees ik ondertussen wat de verloskundigen gaan doen. Ouders van pasgeboren baby’s worden opgeroepen geboortekaartjes met actieteksten massaal op te sturen naar de Nederlandse zorgautoriteit. Zouden ze daarvan onder de indruk zijn ..?

Lees ook:KNOV is valse info spuugzat
Lees ook:Verloskundige moet taxi kunnen pakken
Lees ook:Verloskundigen draaien op voor krapte kraamzorg
Lees ook:KNOV: thuis bevallen blijft veilig
Lees ook:Verloskundigen kunnen eindelijk ook taxi pakken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>