Koken met moedermelk. Getver?

borstvoeding bewarenKoken met moedermelk. Het schijnt gezond te zijn. Maar het eerste dat bij mij opkomt is toch .. Getver! De Britse Abi Blake maakt de ‘heerlijkste’ gerechten klaar met behulp van een flinke portie eigen moedermelk. De vrouw heeft zichzelf dan ook uitgeroepen tot de Nigella Lawson van de ‘moedermelkkeuken’.

De 30-jarige  Abi Blake is getrouwd en moeder van een dochtertje (Tily) van acht maanden. Ze kolft de overtollige melk zelf af nadat Tily voldoende gedronken heeft. Ze fabriceert er allerlei gerechten mee: van taart en smoothies tot zelfs lasagne. De vrouw schotelt vrienden en familie soms zelfs een heus ‘moedermelkmenu’ voor. Zouden ze dat weten?

“Het lijkt op het eerste zicht misschien wat vreemd om een maaltijd te nuttigen waarin de melk van een andere vrouw is verwerkt maar het bevat gewoon ontzettend veel vitaminen die niet eens voorkomen in gewone koemelk”, vertelt Abi. “En waarom zou je de melk van een vieze koe verkiezen boven de melk van een gezonde vrouw.”

Abi deed inspiratie op in India waar vrouwen geregeld moedermelk blijken te gebruiken in de keuken. De melk smaakt immers iets zoeter en zit barstensvol goede nutriënten.

Recent onderzoek bewees bovendien dat het bestanddeel ‘Humaan Alpha-lactalbumine’ in de moedermelk kankercellen kan doden.

“Eén van mijn vriendinnen heeft kanker en ze komt nu vaak over de vloer om mijn gerechten te verorberen. Ik hoop dat mijn melk haar kan helpen om die vreselijke ziekte te bestrijden”, zegt Abi.

Lees ook:Baby Gaga: ijsje van moedermelk
Lees ook:Kan borstvoeding kanker voorspellen?
Lees ook:VUmc neemt moedermelkbank over van Erasmus
Lees ook:Moedermelkbank terug in Rotterdam
Lees ook:Zit er alcohol in je borstvoeding?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>