Papa Wouter Bos zegt politiek vaarwel

Wouter BosOef .. Ik schrik er gewoon van! PvdA-leider Wouter Bos stapt uit de politiek. Hij is geen kandidaat voor het lijsttrekkerschap van zijn partij en is ook niet beschikbaar voor andere functies na de politiek, zo liet hij vrijdag op een persconferentie in Den Haag weten. Eeuwig zonde dat Bos opstapt maar ik vind het ook heel stoer dat hij durft te kiezen voor die andere verantwoordelijkheden in zijn leven: ,,Met name als vader van een gezin van drie heel jonge kinderen. Ik wil meer tijd aan mijn gezin besteden.” Respect Wouter! Dat zouden meer pappies moeten doen! (Foto NOS)

Het zijn roerige dagen voor de Nederlandse politiek. En vooral de linker vleugel krijgt het behoorlijk voor de kiezen. Geert Wilders is populairder dan ooit, D’66 boegbeeld Hans van Mierlo overlijdt, Agnes Kant stapt op bij de SP en nu geeft dus ook Wouter Bos er de brui aan.

Toch kan ik in het geval van Bos alleen maar applaudiseren dat hij deze stap durft te zetten. Natuurlijk zal rechts hardop roepen dat hij een zinkend schip verlaat, maar ik kan hem geen ongelijk geven. Het is jammer dat we (ja, ik geef het maar toe .. ik ben lid van de PVDA) op zoek moeten naar een nieuwe leider. Zal niet meevallen om iemand met de brains en de looks van Wouter te vinden. Maar als pappie ervoor kiest om wat meer thuis te zijn bij de kids, dan kunnen wij vrouwen dat alleen maar hardop toejuichen.

Bos liet in een verklaring weten: ,,De laatste drie jaren waren uniek en uitdagend. Ik heb de verantwoordelijkheden iedere minuut gevoeld, en bovenal als heel eervol ervaren. Maar ik heb ook andere verantwoordelijkheden als vader van drie jonge kinderen. De afgelopen jaren heb ik hier heel veel op moeten inleveren.”

,,De komende jaren wil ik meer tijd aan mijn gezin besteden. Dat verhoudt zich slecht tot wat er van mij gevraagd zou worden als ik mij wederom zou kandideren als lijsttrekker van de Partij van de Arbeid. Daarom heb ik het partijbestuur, de kamerfractie en mijn oud-collega’s in het kabinet vandaag bedankt voor de samenwerking en hen laten weten dat ik mij niet kandidaat zal stellen voor de Tweede Kamer, niet als lijsttrekker noch als gewoon Kamerlid.”

Wouter Bos is getrouwd met Barbara Bos. Ze hebben drie kinderen: Iris (6 jaar), Jula (4 jaar) en Joppe (0 jaar).

Job Cohen wordt de opvolger van Wouter Bos. Hij heeft vrijdag met onmiddellijke ingang het burgemeesterschap van Amsterdam neergelegd. Vrijdagmiddag maakte hij op de persconferentie bekend dat hij beschikbaar is als kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PVDA.

Bekijk hier de persconferentie waar Bos zijn besluit bekend maakte:

Lees de volledige verklaring van Bos op ambtenaar.blog.nl

Lees ook:Zwanger van de 19e en volkomen relaxed
Lees ook:Ach en wee over het nieuwe babypaspoort
Lees ook:‘Angelina’s tweeling laat nog weken op zich wachten’
Lees ook:Meer vrouwen worden moeder
Lees ook:Minder geboorten door crisis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>