Omdenken: wat als je niet zwanger kunt worden?

Omdenken is de denktechniek om problemen te veranderen in mogelijkheden. Zo kun je dus ook het probleem ‘niet zwanger kunnen worden’ omdenken in mogelijkheden. De schrijfster van onderstaande tekst wil graag anoniem blijven maar was benieuwd naar mogelijke omdenkperspectieven voor haar situatie. Lezers hielpen haar omdenken. Misschien heb jij ook iets aan de tips?

Al mijn hele leven heb ik maar één wens: moeder worden. Begin 1996 ben ik dan ook gestopt met de pil, maar zwanger worden wilde maar niet lukken. Na flink wat ziekenhuisbezoeken en behandelingen, kreeg ik in 2010 een miskraam. Al snel daarna heb ik de behandelingen weer opgepakt, maar in de zomer van 2011 heb ik besloten om definitief te stoppen. Het was ‘op’ en ik wilde de regie van mijn leven weer in eigen handen krijgen. Mijn hele leven had tot dan toe in het teken gestaan van zwanger worden.

Op zich gaat het nu goed met me, al heb ik mijn ‘momenten’. Maar waar ik het meest tegenaan loop, is het feit dat het niet gelukt is en dat ik dus de rest van mijn leven kinderloos blijf. Daarnaast is er het extra gemis door die miskraam.

Hoe geef ik hier een goede draai aan? Is dit om te denken? Ze zeggen wel eens, dat je met positief denken en een duidelijke wens alles kunt bereiken. Maar…wat doe je als dit niet het geval is (mijn wens is immers: moeder worden)? Dan is er dus een groot gemis. Hoe geef je dat een plek? Ik ben benieuwd naar alle omdenkreacties.

Via Omdenken.nl – Meedenken

Lees ook:Anouk werkt om te leven
Lees ook:Gedicht over IVF: een streep
Lees ook:Omdenken is soms puzzelen
Lees ook:Het zou verboden moeten worden!
Lees ook:Tatjana: ‘zwanger worden lukt niet’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>