Met bloedgroep O moeilijker zwanger?

bloedgroepOpmerkelijk verhaal in Het Laatste Nieuws maandag. In ieder geval slaat het voor mij de spijker op de kop. Want ja, ik heb bloedgroep O. En ja zwanger worden ging bij mij bepaald niet van een leien dakje. Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwen met bloedgroep O op latere leeftijd meer problemen kunnen hebben om zwanger te raken dan leeftijdgenoten met een andere bloedgroep.

Het onderzoek vond plaats op de het Albert Einstein College of Medicine in New York. De researchers testten een groep van 560 vrouwen van net geen 35 jaar die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan.

Ze ontdekten dat vrouwen met bloedgroep O minder en kwalitatief minder goede eicellen hadden. Vrouwen met bloedgroep A scoorden dan weer beter dan gemiddeld.

Vrouwen met bloedgroep O bleken veel hogere FSH-niveaus te hebben. FSH, staat voor Follikel Stimulerend Hormoon. Het wordt in verband gebracht met een lagere hoeveelheid eitjes.

Bij bloedgroep O scoren twee keer zoveel vrouwen FSH-waardes boven 10, het niveau dat als de grens tussen ‘normaal’ en ‘verhoogd’ wordt beschouwd.

De resultaten zouden ertoe kunnen leiden dat vrouwen met bloedgroep O de raad krijgen om vroeger zwanger te raken als ze een kinderwens hebben.

“Maar er is nog grootschaliger onderzoek nodig vooraleer we ervan mogen uitgaan dat de conclusies algemeen geldig zijn”, zegt Tony Rutherford, voorzitter van de British Fertility Society. “Ook vrouwen die geen vruchtbaarheidsbehandeling nodig hebben, moeten bestudeerd worden.”

Lees ook:Kan borstvoeding kanker voorspellen?
Lees ook:Snel zwanger door poetsen?
Lees ook:Onderzoek naar vruchtbaarheid dikke vrouwen
Lees ook:Dikke mannen produceren minder zaad
Lees ook:Behandeling vruchtbaarheid ‘levert eigenlijk weinig op’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>