Vruchtbare vrouw praat met hogere stem

Dat de stem van een vrouw het aantrekkelijkst is als ze vruchtbaar is, dat wisten we al. Met dank aan de Amerikaanse onderzoekers Gregory Bryant en Martie Haselton. Deze wetenschappers van de Universiteit van Californië (UCLA) in Los Angeles zijn nu weer een stapje verder. Ze hebben ook ontdekt dat een vrouw tijdens haar vruchtbare dagen met een hogere stem praat. En een hogere stem wordt over het algemeen aantrekkelijker gevonden. Kind kan de was doen!

Aan het onderzoek werkten 69 studentes en medewerksters van de Universiteit van Californië mee. De verandering van stem was twee dagen voor de eisprong heel duidelijk te horen. De wetenschappers beschrijven hun onderzoek in het Britse vakblad Biology Letters. 

Eerdere onderzoeken toonden al aan dat vrouwen tijdens hun vruchtbare dagen het aantrekkelijkst lijken. Op het moment van de eisprong wordt de huidskleur wat feller, lichaamsdelen als borsten, oren en vingers worden symmetrischer en mannen vinden het gezicht en de lichaamsgeur van een vrouw tijdens hun vruchtbare periode aantrekkelijker vinden.

Voor hun studie hebben de onderzoekers de eisprong van hun proefpersonen aan de hand van hormonentests gemeten. Op de dagen van hogere en lagere vruchtbaarheid werden hun stemmen opgenomen. De vrouwen zeiden daarbij "Hallo, ik ben student aan de UCLA" en letters als "E", "A" en "O". Daarop werd de frequentie van die tonen bekeken.

Wetenschappers van de New York State University hadden eerder al vastgesteld dat mannelijke én vrouwelijke proefpersonen de stemmen van vrouwen tijdens hun vruchtbare dagen aanzienlijk mooier vinden.

Bron: The Guardian

Zie ook: Mannen met lage stem krijgen meer kinderen

Lees ook:Zijn vrouwen ook soms een beetje krols?
Lees ook:Slaaptekort probleem voor zwangere vrouw
Lees ook:Baby herkent liedje uit baarmoeder
Lees ook:Pleister vertelt of je vruchtbaar bent
Lees ook:Borstvoeding verkleint risico artritis voor moeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>