Papa’s voelen zich vet na de geboorte

Het schijnt geen typisch vrouwenprobleem meer te zijn .. die extra zwangerschapskilo's die er maar niet af willen. Volgens een Britse enquete waarover de Daily Mail maandag schrijft, zijn veel jonge vaders vet ontevreden met hun figuur na de geboorte. Met als gevolg dat sportscholen in Engeland worden overspoeld door kersverse papa's die hun strakke lichaam terug willen. Drie keer raden wie de opdrachtgever was voor dit allesbehalve wetenschappelijke onderzoek  .. Juist ja, sportscholenketen Fitness First!

Meer dan de helft van de vaders die werden ondervraagd lieten weten dat ze na de geboorte van hun kind minder aan lichaamsbeweging deden. Het gevolg is dat ze aankwamen waardoor ze niet meer gelukkig zijn met hun figuur. Bijna 60 procent voelde zich 'zeer onfit', 40 procent klaagde zelfs over gezondheidsproblemen na de bevalling.  

Een woordvoerder van Fitness First bevestigt in de Daily Mail dat steeds meer jonge vaders zich inschrijven bij de Britse fitnesscentra: "Veel van de vaders willen hun oude conditie terug nadat ze maanden thuis hebben rondgehangen."

Volgens psychologe Pat Spungin kan de komst van een baby de vrijheid van een vader beperken. Dat gevoel willen ze dan compenseren door veel te eten.

Lees ook:Papa wil meer tijd voor kroost
Lees ook:Jonge ouders gevoelig voor depressie
Lees ook:Britse pers speculeert: krijgt Kate een tweeling?
Lees ook:Baby-meisjes gedumpt vanwege geslacht
Lees ook:Dochter voor Jamie Cullum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>