Nieuw record simultaan borstvoeden

record borstvoedenOfficieel begint de Wereld Borstvoeding Week 2010 (van 4 tot en met 10 oktober) maandag pas. Maar zaterdag heeft de week in Amersfoort al een prachtige aftrap gekregen met een nieuw Nederlands record simultaan borstvoeden! Met 158 moeders die tegelijkertijd hun kindjes de borst gaven is het oude record uit 2008 van 80 baby’s bijna verdubbeld. (Foto: www.borstvoeding.com)

De recordpoging is een van de ludieke acties die plaatsvinden in het kader van de Wereld Borstvoeding Week. De organisatie wil met het initiatief aandacht vragen voor borstvoeding en benadrukken dat in het openbaar voeden heel normaal is.

Het nieuwe record van 158 baby’s werd gevormd door 157 baby’s die live werden gevoed en één mama die met de hand zat te kolven voor haar kindje.

Uit oonderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat 45 procent van de Nederlanders raar opkijkt als een vrouw haar kindje de borst geeft, zeker als de baby ouder is dan een half jaar. Ook vrouwen geven vaak aan dat ze vreemde blikken of opmerkingen krijgen.

wil je meer weten over de Wereld Borstvoeding Week en de activiteiten die worden georganiseerd, klik dan hier.

Bron: Borstvoeding.com

Lees ook:Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’
Lees ook:Nederlands record simultaan borstvoeden verbeterd
Lees ook:Helft vrouwen geeft geen borstvoeding in openbaar
Lees ook:Borstvoeding is normaal!
Lees ook:Nieuw boek borstvoeding binnenkort in de winkel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>