Heeft Europa een eigen Octomom?

Belgische zwanger van drielingEen 51-jarige Belgische vrouw is na een ivf-behandeling in verwachting van een drieling. Ze heeft al negen kinderen en vond dat er nog wel eentje bij kon .. De vrouw moest voor haar kinderwens uitwijken naar een speciale ivf-kliniek voor oudere vrouwen in Barcelona. In eigen land kon ze vanwege haar leeftijd niet meer terecht. Is dit de Europese versie van Octomom? (Foto: Lameuse.be)

,,Ik was bijna 52, maar ik dacht : nog eentje erbij voordat ik echt te oud ben, dat zou toch fantastisch zijn?”, aldus Marianne Dedessulesmoustier uit Frasnes-lez-Anvaing. Haar verhaal is opgetekend door een Vlaamse krant.

Wat een domheid! Als ze zwanger is van een drieling heeft ze er dus bewust voor gekozen om drie embryo’s terug te laten plaatsen. Dan loop je dus ook het risico dat je in verwachting raakt van drie kindjes. Zou ze nou echt gedacht hebben dat er maar eentje het zou redden?

En wat een domheid van die artsen! Ze zullen er ongetwijfeld dik voor betaald zijn om deze gans zwanger te krijgen. Anders ga je toch iemand van 52 jaar, die notabene al negen kinderen heeft, niet helpen om in verwachting te raken. Dat is puur verkwanseling van medische technieken!

In Belgiƫ lieten de doktoren overigens wel hun verstand en morele principes spreken. De vrouw kon daar sinds 2005 niet meer terecht voor ivf. Juist vanwege haar leeftijd en het aantal kinderen dat ze al op de wereld had gezet.

Kennelijk hebben we hier te maken met een Europese uitvoering van Nadya Suleman, beter bekend als Octomom. De Amerikaanse beviel in januari 2009 van een achtling terwijl ze thuis al zes kinderen rond had lopen.

Net als Suleman is Dedessulesmoustier vermoedelijk verslaafd aan het zwanger zijn. Haar jongste kind is twee jaar oud, de oudste is inmiddels 33.

Op Lameuse.be is een fotoserie te zien van de 51-jarige Belgische en haar gezin.

Lees ook:Het tragische leven van Octomom
Lees ook:Octomom verslaafd aan baby’s
Lees ook:Octomom’s buik anno 2011
Lees ook:Dit is de Europese Octomom
Lees ook:Vrouw werkt minder na eerste kind

1 Reacties // Reageer

One thought on “Heeft Europa een eigen Octomom?

  1. Michelle

    Ze gaan naar Barcelona voor eiceldonatie.
    Zoveel mooie geweldige gezinnen hadden liefdevol papa en mama kunnen worden. Er is zo’n tekort. En dan wordt een vrouw, al moeder van 9 kinderen en qua leeftijd echt te oud moeder. Zo onrechtvaardig. Gelukkig kan dit niet in Nederland. En is er gelukkig gekende donatie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>