Britse baby overleeft abortus

Niet zo verbazingwekkend dat dit bericht uit de Daily Mail meteen is overgenomen door het Katholiek Nieuwsblad: 'Britse baby overleeft abortus' Betere anti-abortus publiciteit is er niet te vinden. Omdat haar eerste zoon was gestorven aan een nieraandoening besloot de 25-jarige Jodie Percival tot een abortus bij acht weken. Maar er geschiedde een wonder: de baby overleefde de ingreep. Finley werd in november geboren. (Foto: Mailonline.com)

Jodie Percival slikte de pil maar raakte toch in verwachting. Samen met haar 35-jarige verloofde nam ze de moeilijke beslissing om abortus te laten plegen. ,,Het was afschuwelijk om mijn kind bij acht weken te laten weghalen maar ik kon niet omgaan met het idee dat ik misschien nog een kind zou moeten verliezen," vertelde de Britse vrouw tegen de Daily Mail.

Een tijdje na de abortus kreeg ze een raar gevoel rond haar maag. Haar dokter stuurde haar naar het ziekenhuis voor een echo en daar werd ontdekt dat Jodie Percival negentien weken zwanger was. ,,Ik kon het niet geloven, '' zegt Jodie. ,,Dit was het kind waarvan ik dacht dat ik het om het leven had gebracht. Nu hij er eenmaal is, zou ik hem voor geen goud willen missen"

Percival is drager van een gen dat nierstoornissen veroorzaakt. Haar eerste kind, Thane, heeft maar twintig minuten geleefd. Haar tweede zoon Lewis, die nu 20 maanden oud is, heeft ook een nieraandoening maar hij kan leven op één nier. Ook Finley's nieren zijn beschadigd maar het jongste kind van het Britse gezin zal waarschijnlijk een normaal leven kunnen lijden.

 

Lees ook:Bizar: foetus overleeft abortus
Lees ook:8 jaar voor doodschudden baby
Lees ook:Brits jongetje (13) is vader geworden!
Lees ook:29-jarige Britse man wordt opa
Lees ook:Vader 12-jarige moeder bekent misbruik

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Britse baby overleeft abortus

  1. Paul

    Wat een raar verhaal is dit.
    Wel erg fijn voor die mensen dat het kindje toch nog een rooskleurige toekomst heeft.
    Al lijkt het me erg raar voor het kind om dit later te horen over jezelf!

      /   Reply  / 
  2. Jesse

    And this is the main reason I read zwanger.blog.nl. Nice posts.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>