Oudste beroep ter wereld krijgt concurrentie

Dat vrouwen hun lichaam verkopen voor sex is van alle tijden. Het is niet voor niks het oudste beroep ter wereld. Maar de prostitutie lijkt concurrentie te gaan krijgen als het gaat om het op lucratieve wijze exploiteren van het eigen lichaam. Sommige vrouwen proberen grof geld te verdienen aan het baren van kinderen. Commercieel draagmoederschap is op zich al een netelige kwestie. Maar volgens Nieuwe Revu van deze week gebeurt het steeds vaker dat Nederlandse draagmoeders hun kinderen op illegale wijze afstaan. Lezen dat verhaal!

Het is een artikel over 'wanhopige wensouders, hebberige draagmoeders en gesjoemel met verzekeringspassen', zo schrijft Nieuwe Revu op de eigen website. Journaliste Marije Veerman ging op zoek naar draagmoeders via een oproep op internet. Binnen enkele weken had ze beet. 

De vrouwen vroegen wel forse bedragen voor het commerciële draagmoederschap, tussen de 15.000 en 25.000 euro. Sommigen gaven zelfs zonder blikken of blozen toe dat het geld bestemd was voor grote uitgaven zoals een nieuwe keuken of een auto.

Om het wettelijk verbod op draagmoederschap te omzeilen en de illegale procedure legaal te maken, stelden verschillende draagmoeders zelfs voor om gebruik te maken van de zorgverzekeringspas van de wensmoeder. De bevalling vindt dan plaats onder de naam van de wensmoeder, die vervolgens zelf zonder problemen het kind kan aangeven na de geboorte.

Een woordvoerder van Zorgverzekeraars Nederland noemt deze vorm van medische fraude in Nieuwe Revu ‘extreem gevaarlijk’. Zo bestaat de kans dat bij medisch ingrijpen de baby bloed met de verkeerde bloedgroep krijgt toegediend.

Lees ook:Italiaanse (54) spontaan zwanger
Lees ook:‘Kinderen kopen moet gewoon niet kunnen’
Lees ook:Promo: vrouwenzender TLC
Lees ook:Liever keizersnee: Too posh to push
Lees ook:Vrouw werkt minder na eerste kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>