Tiener brengt baby aan navelstreng naar ziekenhuis

Koelbloedig. Dat is ze zeker, de 17-jarige Xochitl Parra uit Long Beach (Californië). Ze stond woensdag op het punt om naar school te gaan, toen ze ineens weeën kreeg. Ze was alleen thuis en er zat dus niks anders op dan de baby in haar eentje en in het geheim ter wereld te brengen. Daarna ging ze met hem naar het ziekenhuis .. met de navelstreng er nog aan!

Het meisje had haar zwangerschap angstvallig verzwegen omdat ze bang was dat haar moeder haar uit huis zou zetten. Toen de bevalling eenmaal op gang kwam, besloot ze daarom de klus op eigen houtje te klaren. Ze belde geen hulpdiensten en vond het ook geen goed idee om de buren wakker te maken.

Toen de baby geboren was, wikkelde ze hem in handdoeken en wandelde met hem naar het ziekenhuis. De navelstreng was op dat moment nog niet doorgeknipt. In het ziekenhuis ontstond even paniek omdat moeder en zoon dood hadden kunnen bloeden.

De moeder van Xochitl heeft zich ondertussen bij de situatie neergelegd en beloofd dat ze het jongetje mee zal opvoeden. Hij heet trouwens Alejandro en is helemaal gezond.

Bron: AP.

Lees ook:Minder stress baby bij laat doorknippen navelstreng
Lees ook:Amerikaanse snijdt baby uit buik hoogzwangere vrouw
Lees ook:Herrie in huis: Herman den Blijker heeft een zoon
Lees ook:Vondeling Rotterdam maakt het goed
Lees ook:‘Navelstreng baby’s later doorknippen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>