‘Tweeling Angelina Jolie verwekt door IVF’

Het heeft nog de status van een roddel. Want US Magazine schrijft deze week dan wel dat de onlangs geboren tweeling van Angelina Jolie en Brad Pitt verwerkt is via IVF, maar echt hard maken kunnen ze het niet. Het blad voert een niet nader genoemde ‘bron dichtbij het stel’ op. Die zou verteld hebben dat Brad en Angelina geen geduld hadden om op de normale manier zwanger te raken. Met IVF zou de kans groter zijn dat ze twee vliegen in één klap konden slaan. En dus namen ze simpelweg hun toevlucht tot deze peperdure voortplantingstechniek. Ik geloof er geen barst van. US Magazine vergeet er namelijk gemakshalve maar even bij te vermelden dat IVF echt geen peuleschilletje is ….

IVF vergroot weliswaar de kans op een meerling omdat het mogelijk is om meerdere embryo’s terug te plaatsen in de baarmoeder. Maar het blijft dan altijd nog de vraag of beide embryo’s zich ook innestelen. Zelf heb ik twee IVF-behandelingen gehad. De eerste keer zijn twee embryo’s teruggeplaatst en was het resultaat 0,0. Ook bij de tweede poging zijn twee embryo’s teruggeplaatst en heeft er zich slechts eentje ingenesteld.

US Magazine schrijft over IVF alsof je even naar het ziekenhuis gaat en er een uurtje later zwanger van een tweeling weer uitkomt. Niet is minder waar! Het is heel zwaar traject waar je echt niet zomaar voor kiest omdat je op die manier sneller en eenvoudiger kinderen kunt krijgen. Zeker niet als je op een natuurlijke manier kinderen zou kunnen verwekken!

Ik heb dan ook zo mijn twijfels bij het verhaal dat ‘experts’ vertellen in het Amerikaanse blad. Op Angelina’s leeftijd zou de kans op een tweeling met IVF van 1 procent naar 25 procent toenemen. Daar zou wel een kern van waarheid in kunnen zitten, maar dan nog is IVF geen makkelijk alternatief. Het is een laatste strohalm. Vrouwen die er helaas toe veroordeeld zijn, weten wat ik bedoel!

Angelina Jolie beviel op 12 juli in Frankrijk van dochter Vivienne Marcheline en zoon Knox Leon door middel van een keizersnede. Het gezin Jolie-Pitt heeft nu zes kinderen. Ze hebben ak de zonen Maddox (6), Pax (4) en dochter Zahara (3) geadopteerd. en ze kregen samen biologische dochter Shiloh (2).

Lees ook:‘Angelina Jolie zwanger van vierde kind’
Lees ook:Alsnog de eerste foto’s van tweeling Angelina Jolie
Lees ook:Is Angelina ècht bevallen van haar tweeling?
Lees ook:‘Angelina Jolie is nu alweer zwanger!’
Lees ook:Angelina Jolie wil in Frankrijk bevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>