Win een bakfiets bij Het Consultatiebureau

Of het een kijkcijferhit wordt, waag ik te betwijfelen. Daarvoor is het uitzendtijdstip van Het Consultatiebureau
waarschijnlijk niet zo geschikt (zaterdag om
17.25 uur op RTL8). Bovendien krijgen veel jonge moeders juist de
kriebels als ze het woord ‘consultatiebureau’ horen. Toch loont het de
moeite om naar de eerste aflevering van deze nieuwe realityserie te
kijken. Je kunt namelijk een originele BABBOE bakfiets winnen.

Het nieuwe televisieprogramma volgt de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jonge
kinderen. Het laat ook de leuke en minder leuke kanten van het jonge ouderschap zien. Dat levert
mooie, bijzondere, grappige, maar ook schokkende en verdrietige momenten op.

In de eerste uitzending besteedt Het
Consultatiebureau aandacht aan peuterpuberteit. Kijk op zaterdag 1 november en beantwoord de volgende vraag:

Welke tip die Nutricia-voedingskundige Anneloes in de eerste aflevering van Het
Consultatiebureau geeft, vinden de ouders van Zenna de beste?

Mail je reactie naar [email protected]
en misschien win jij wel deze originele BABBOE bakfiets.

Lees ook:Alweer een babyverkiezing…
Lees ook:Documentaire: Wat kost een kind?
Lees ook:Speciale routekaart voor aanstaande vaders
Lees ook:KRO op zoek naar draagmoeder
Lees ook:Tweede kaartje Negenmaandenbeurs nu gratis

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Win een bakfiets bij Het Consultatiebureau

  1. Michelle

    Zelf heb ik geen negatieve ervaringen met het consultatiebureau, integendeel. Maar het is tegenwoordig ook helemaal hot om er over te klagen. En als het je kinderen betreft en ze zijn terrecht kritisch wordt het ook vaak niet gewaardeerd door de moeder. Op school stond een moeder van 2 iets te flinke knullen te klagen dat ze het advies kreeg op te letten omdat deze jongens te zwaar zijn. Ze kraakte het consultatiebureau helemaal af en het waren verschrikkelijke mensen daar. Maar ik vind het verschikkelijk om niets aan het gewicht van je kind te doen terwijl ze te zwaar zijn. Ik vraag me ook af wat het nut is van je kind na te laten kijken als je alles persoonlijk als kritiek ervaart zoals in dit geval. Heb vaak moeders ten onrechte horen klagen en zelfs een belachelijke klacht ingediend. Kindje wilde haar mondje niet openen. Bureau-arts zei tegen moeder we wachten wel tot ze een prikje krijgt dan doet ze haar mondje wel open door het huilen kijken we meteen even. Lijkt mij heel goed plan maar moeder dient een klacht in.

      /   Reply  / 
  2. I. Dijkstra

    Wat ik vaak hoor is dat mensen denken dat het consultatiebureau verplicht is. Eerlijk gezegd krijg zelf ook die indruk bij het CB hier. Het is nooit, “Wil je een afspraak maken” maar het is altijd “Je moet nog een afspraak maken!”. En eerlijk gezegd, ik ben gastouder, hoor ik vaak van ouders wat het consultatiebureau heeft gezegd en regelmatig frons ik dan in gedachten de wenkbrauwen omdat ik echt niet snap waarom dat commentaar is gegeven op dat kindje… Ik hou mij naar de ouders altijd stil. Ik ben niet voldoende getraind om de zin en onzin van het CB te filteren. Dus mijn advies is altijd, doe je voordeel ermee. Maar luister ook goed naar je eigen gevoel. Zelf heb ik met veel vragen gezeten met mijn oudste. Ik liep alle keren weer stuk bij het CB. Nee, hoor er is niets aan de hand. Dat is heel normaal… Er bleek wel degelijk iets aan de hand te zijn! Hadden we het maar eerder geweten… Dat had ons zeker 2 jaar ellende bespaard. Maar als het CB op die manier reageert, denk je als onervaren moeder al gauw dat het aan jezelf ligt. NIET DOEN. Bij twijvel over de gezondheid (geestelijken of lichamelijk) ALTIJD een second opinion aanvragen (bv bij huisarts. Twee zien altijd meer dan één.

      /   Reply  / 
  3. arina

    Het consultatiebureau is voor mij nou echt af! altijd moet je wachten en nu
    2x over een uur zitten wachten met mijn kindjes (uitgekleed en wel ) en als je echt een keer wat heb te vragen krijg je zulke rare antwoorden, de kennis is ver te zoeken en nu heb ik me uit laten schrijven, komen ze aan de deur om me te vertellen dat het verplicht is om het cb te bezoeken, heb gezegd dat ik dan liever naar een dokter a.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>