Gedicht over IVF: een streep

Zojuist las ik onderstaand stukje tekst op de Facebook-pagina van Freya. Heel herkenbaar ..  Maar wat ben ik ontzettend blij dat ik toch steeds weer opnieuw die streep heb getrokken. Want daardoor kon ik na 11 jaar eindelijk mijn zoontje in mijn armen sluiten. Het aller-, allermooiste moment in mijn leven. Mijn IVF-kindje is inmiddels 5 jaar .. Wat ik maar wil zeggen is: geef niet op voordat je zeker weet dat er geen hoop meer is!

Dit kaartje kwam ik net tegen en ik vond de tekst treffend. Treffend omdat je in het traject van zwanger worden zo ‘makkelijk’ je grenzen verlegt. Steeds een stapje verder, om dat ultieme doel te bereiken.

Ik weet nog dat ik er bij mijn allereerste consult bij de gynaecoloog van overtuigd was dat ik nooit hormonen wilde slikken om mijn cyclus te plannen. Niet veel later echter startte ik met dagelijkse hormoonspuiten voor mijn IVF-poging…

Lees ook:Interview eicellen invriezen in Grazia
Lees ook:Behoud de baarmoeder game!
Lees ook:Omdenken: wat als je niet zwanger kunt worden?
Lees ook:‘Nog maar’ één dode Mexicaanse griep
Lees ook:Tegenwind: dagboekfragmenten over het verlies van je baby

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gedicht over IVF: een streep

 1. Laura

  Hallo schrijfster van deze blog,

  Ik zou graag met je in contact komen dus probeer ik het via deze weg…

  Ik studeer Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en voor een vak bij pedagogische wetenschappen ben ik samen met vier andere studenten bezig met een onderzoekje, waar we op zoek zijn naar ongeveer vijf participanten die een interview willen doen met één of twee van ons. Het onderzoek gaat over hoe het hebben van vruchtbaarheidsproblemen het vormen en houden van relaties beïnvloedt. Het is een brede groep, dus het kan gaan om bijvoorbeeld:

  -vrouwen die onvruchtbaar zijn verklaard
  -vrouwen waarbij het zwanger worden moeilijk gaat en
  -bijvoorbeeld IVF-behandelingen zijn gestart/geweest
  -vrouwen die vanwege vruchtbaarheidsproblemen hebben gekozen voor adoptie

  Ik heb je blog gelezen en ik denk dat je een geschikte kandidaat bent, dus hoop dat je mee wilt doen! Het interview zal anoniem zijn en kan eventueel ook per telefoon/Skype als dat gewenst is. De bedoeling is dat we met de participant ‘terugkijken’ op hoe het hebben van vruchtbaarheidsproblemen de relaties heeft beïnvloedt, positief dan wel negatief of neutraal. We zullen daarbij verschillende aspecten meenemen die we hebben gevonden in eerder literatuuronderzoek over dit onderwerp. Het is natuurlijk een vrij persoonlijk onderwerp, daarom heb ik er ook begrip voor als mensen liever niet meewerken. Echter, het zou ons ontzettend helpen en natuurlijk ook de faculteit van onze school, zodat er wellicht in de toekomst meer onderzoek naar kan worden gedaan!

  Ik hoor graag van je of je(of iemand anders) wil meewerken aan ons onderzoekje in de vorm van een eenmalig interview! Ik ben te bereiken via l[email protected] !

  Groetjes en alvast bedankt,

  Laura Lijbers

    /   Reply  / 
 2. Laura

  Hallo blogschrijver.

  Zouden voorgaande en deze reactie verwijderd kunnen worden van deze blog? Ik kan dat zelf namelijk niet, en ik vind het niet nodig om dat jaren later nog steeds op internet terug te vinden. ;)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>