‘Nog maar’ één dode Mexicaanse griep

Persoonlijk houdt de Mexicaanse griep me dezer dagen weer wat meer bezig. Vorige week vond ik het zelfs niet eens meer de moeite waard om een overzicht te geven van het aantal sterfgevallen, ziekenhuisopnamen en huisartsenbezoeken. Deze week moest ik met mijn zoontje weer een prik gaan halen en dat rakelde de negatieve sentimenten wat op. Daarom vandaag toch maar weer de feiten en cijfers op een rij. Die zijn gelukkig hoopgevend: de epidemie neemt steeds verder af!

Deze week overleed één persoon die besmet was met het H1N1-virus. Het gaat om een 63-jarige man die al gezondheidsklachten had. Hij was niet gevaccineerd tegen het Mexicaanse griepvirus.

Het aantal ziekenhuisopnamen in verband met Mexicaanse griep is afgelopen week gedaald naar 50 ten opzichte van 104 vorige week.

Uit de cijfers die het RIVM wekelijks publiceert blijkt ook dat steeds minder patiënten met griepklachten naar de huisarts gaan. Dat aantal nam af van 6,1 naar 5,7 mensen per 10.000 inwoners.

In totaal zijn in Nederland 51 mensen aan de Mexicaanse griep overleden.

Het RIVM spreekt op basis van deze cijfers over een milde griepepidemie die steeds verder afneemt.

Bron: RIVM

Lees ook:Mexicaanse griep op z’n retour?
Lees ook:Geen 13 maar inmiddels 17 griepdoden
Lees ook:Aantal griepdoden gestegen naar 22
Lees ook:Weer vier doden door Mexicaanse griep
Lees ook:9 nieuwe doden Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>