Wereldprimeur: baby buiten baarmoeder voldragen

In Australië is donderdag een baby geboren die niet in maar buiten de baarmoeder is volgroeid, schrijft de Vlaamse krant De Morgen. Het is de eerste buitenbaarmoederlijke zwangerschap ter wereld waaruit een gezond kind geboren wordt. De artsen noemen het een wonder. Het meisje is dan ook Durga genoemd, 'godheid' in het Hindi. (Foto: AFP/Getty Images)

Durga Thangarajah werd geboren in het Darwin Private Hospital na een keizersnede van twee uur. De baby zat in de rechtereierstok. De 34-jarige moeder wist helemaal niet dat haar zwangerschap iets bijzonders was. Ze had nergens last van. Was alleen 's ochtends een beetje misselijk. Niet ongewoon voor zwangere vrouwen. Ook op echo's was niks afwijkends te zien. Pas na de keizersnede vertelden de artsen haar dat ze een klein wondertje had gebaard.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschappen gaan meestal gepaard met levensbedreigende complicaties. Daarom wordt meestal in het begin van de zwangerschap al besloten tot een abortus. De vrouw heeft meestal heel veel pijn en bloedingen. Zoniet de moeder van Durga.

De gynaecologen zagen tijdens de keizersnede dat de foetus vastgepropt zat in de rechtereierstok. Het bevruchte eitje was dus blijven steken. De moeder heeft heel veel geluk gehad dat de eierstok niet is gescheurd terwijl de baby alsmaar groter groeide. Het vel was zo uitgerekt dat de artsen het haar van de baby en haar gezicht door de huid konden zien.

Oja … moeder en kind maken het goed. Papa ook, zo te zien: (Foto: The Money Times)

Lees ook:Megababy geboren in Texas
Lees ook:Baby geboren twee dagen na dood moeder
Lees ook:Zesling geboren in Italië
Lees ook:Meer risico op dik kind na keizersnede
Lees ook:Het is een wonder: baby twee keer geboren!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wereldprimeur: baby buiten baarmoeder voldragen

 1. Patrick

  Baby en moeder maken het goed

    /   Reply  / 
 2. leonie

  wat ontzettend byzonder gelukkig zijn moeder en kind gezond

  groetjes leonie

    /   Reply  / 
 3. Danielle

  Wereldprimeur ???????

  Ik werd 49 jaar geleden na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap geboren in wat nu het Erasmusziekenhuis in Rotterdam is.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>