Sex om bevalling op te wekken

Er zijn minder prettige manieren om een bevalling op te wekken, zou ik denken! Meer dan de helft van de vrouwen in een Amerikaans onderzoek probeert tegen het einde van de zwangerschap de geboorte van hun kind te bespoedigen. Dit doen ze door het hebben van seks, pittig te eten, te lopen en door en het stimuleren van hun tepels.

Aan het onderzoek van het Midwestern Hospital werkten ruim 200 vrouwen mee, waarvan 51 procent niet medische methodes gebruikten om de bevalling op te wekken. Bewegen, laxeermiddelen, accupunctuur en masturbatie waren ook veel gebruikte technieken.

De vrouwen die deze methoden gebruikten waren over het algemeen jonger, zwanger van de eerste en al meer dan 39 weken zwanger. Familie en vrienden bleken de belangrijkste informatiebron voor deze trucjes. De meeste vrouwen bespraken dit niet met hun behandelend arts.

Volgens hoofdonderzoeker Jonathan Schaffir zijn de meeste trucjes op zich zelf niet schadelijk, maar toch is het belangrijk dat artsen hiervan op de hoogte zijn. Daarnaast wijst hij erop dat nog steeds onduidelijk is waardoor een bevalling nou precies wordt getriggerd: “Het lijkt erop dat het begint met bepaalde hormonen die door de foetus worden uitgescheiden. Met trucjes is dit lastig te beïnvloeden.”

De enige methode die wel een lichamelijk effect kan bewerkstelligen is het stimuleren van de tepels. Hierdoor komt in het lichaam meer van het hormoom oxytocine beschikbaar, wat kan leiden tot het samentrekken van de baarmoeder. “Deze samentrekkingen zijn slecht te controleren en het kan zijn dat het te veel wordt. Het is dan ook niet iets wat ik aanraad aan zwangere vrouwen.”, zegt Schaffir.

Bron GezondheidsNet

Lees ook:Zwangerschapsvergiftiging: bevalling inleiden
Lees ook:Resten cosmetica in borstvoeding
Lees ook:Moedersterfte met derde afgenomen
Lees ook:Langer verlof heeft geen invloed op borstvoeding
Lees ook:Melatonine verdubbelt succes IVF

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>