Geen gebroken nachten dankzij de ‘night nanny’

 (Foto: New York Times)

Typisch Amerikaans .. baby's zijn leuk en schattig zolang ze maar niet poepen, honger hebben of huilen. Voor bijna al die 'narigheid' hebben de Yankees een pasklare oplossing bedacht. Poepluiers verdwijnen geurloos in de Diaper Fresh en borstvoeding vinden ze maar iets uit het stenen tijdperk. Mom & Dad nemen bij voorkeur louter de lusten voor hun rekening. De lasten zijn voor de nanny. In dat plaatje past ook het nieuwste fenomeen dat aan het oprukken is in de Verenigde StatenGebroken nachten, wat zijn dat? Daar heb je toch een night nanny voor ..!! 

Volgens Wendy Sachs, oprichtster van The Philadelphia Nanny Network en mede-eigenaar van The International Nanny Association, was er eerst vooral vraag naar night nannies bij gezinnen met meerlingen. Ze vertelt het verhaal deze week in de New York Times. Maar de laatste jaren beginnen ook steeds meer ouders met slechts één kind er het nut van in te zien.

De nachtoppas werkt meestal van 10 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens. Ze staan klaar als de baby 's nachts huilt, geven voeding, verschonen het kind en zingen en wiegen de baby daarna weer in slaap. Papa en mama kunnen dan lekker blijven slapen. Het risico dat ze er na een paar maanden uitzien alsof er een vrachtwagen over ze heen is gereden wordt daardoor aanzienlijk verkleind. Of ze ook een normale band met hun baby opbouwen is natuurlijk de vraag …

In Nederland wordt nog nauwelijks gebruik gemaakt van de night nanny. Ik zie dat ook niet zo snel gebeuren. Daar zijn wij toch veel te nuchter voor? Tuurlijk is het best een keer lekker als je weer eens een nachtje wat slaap kunt inhalen. Op die momenten is het fijn als je je kind even de deur uit kunt doen. Voor één of hooguit twee nachtjes. De rest van de dagen sta je met liefde en plezier op om je kleintje te verschonen, te voeden of te troosten. Dat is toch de romantiek van het jonge ouderschap?

En bovendien .. Nederlandse vrouwen geven gelukkig vaak borstvoeding. Ook al zou je van tevoren kolven zodat de nanny 's nachts een flesje kan geven. Je moet toch om de paar uur je borsten legen omdat ze anders ontploffen. Als je daar dan toch je bed voor uit moet dan is zo'n nachtoppas ook overbodige luxe. Wat ik al schreef .. daar zijn wij toch veel te nuchter voor?

Lees ook:Meisjes kunnen pop de borst geven (filmpje)
Lees ook:Verlanglijstje Kim-Lian: een paar uurtjes slaap
Lees ook:Nieuw boek borstvoeding binnenkort in de winkel
Lees ook:Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’
Lees ook:Borstvoeding maakt baby’s slimmer

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geen gebroken nachten dankzij de ‘night nanny’

 1. vermoeide mama

  Toch zou het voor veel ouders ook hier in NL een uitkomst kunnen zijn.
  Als je zoals ik in niet optimale gezondheid verkeert, maar toch graag een kindje wil.
  Wij hebben nu 1 kindje en zouden echt heel erg graag een tweede willen, maar ik kan het echt lichamelijk niet aan om nog een keer maandenlang waardeloze nachtrust te kennen. Het heeft nu al 2x bijna tot een opname geleidt.
  Het is voor ons heel frustrerend dat alleen omdat ik die eerste paar maanden niet zonder nachtrust kan we voor de rest van ons leven niet dat 2de kindje hebben.

  Nuchter of niet.

    /   Reply  / 
 2. Liesbeth Kombrink Auteur

  Uiteraard zijn er situaties waarbij moeders hun baby soms helaas moeten uitbesteden omdat ze het zelf niet meer trekken. In die gevallen vind ik zelfs dat er zoiets als een recht zou moeten bestaan op een nachtoppas. Zou niet misstaan in de basisverzekering .. Veel sterkte met de situatie! Zelf heb ik ook af moeten zien van een tweede kindje, mede omdat het fysiek (en psychisch) te zwaar voor me zou zijn. Ik begrijp dus heel goed wat je bedoelt. Want die kinderwens is niet zomaar verdwenen …

    /   Reply  / 
 3. Manon

  Geachte ouders/verzorgers,

  Ik ben een bemiddelingsbureau begonnen om ouders te kunnen ontlasten en daarom bied ik nannies aan die in de avonden, nachten en weekenden de kinderen kunnen opvangen.

  Als een kindje wordt geboren breken de gebroken nachten aan. Je begint moe aan de dag, krijgt veel minder gedaan en aan het eind van de dag ben je kapot. Je leeft soms langs je partner heen en bent een minder gezellige en alerte moeder/vader dan eigenlijk de bedoeling is. De oplossing? Een nacht nanny!

  Nachtvlinder Nanny biedt professionele opvang aan huis. Wij onderscheiden ons van andere bemiddelingsbureaus, omdat onze nannies de kinderen opvangen in de avonden, nachten en weekenden.

  Nachtvlinder Nanny werft de professionele nanny, welke allemaal gekwalificeerd zijn om te werken in de kinderopvang. Nachtvlinder Nanny biedt opvang aan kinderen van 0-13 jaar in heel Nederland.

  Daarnaast kunt u als ouder ook bij ons terecht voor adviezen over opvoeden.
  Ouders en nannies kunnen ook workshops volgen die tegen een kleine betaling bijgewoond kunnen worden.

  groeten Manon (owner/pedagoog)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>