BabyNes ligt al onder vuur

De BabyNes, de nieuwe uitvinding van voedingsfabrikant Nestlé, ligt nog geen maand na de lancering al onder vuur. Het apparaat is een versie van het bekende Nespresso-toestel maar dan voor babymelk. Babynes krijgt forse kritiek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Nestlé lanceerde de BabyNes eind mei in Zwitserland. Een flesje babyvoeding is binnen een minuut klaar. Er bestaan zes verschillende BabyNes-cupjes voor kinderen van verschillende leeftijden.

Volgens critici overtreedt Nestlé met het product een aantal afspraken met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De WHO zou afspraken gemaakt hebben met de voedingsindustrie om omzichtig om te springen met reclame voor babyvoeding. De BabyNes zou moeders ook aanzetten om te stoppen met borstvoeding.

Voedingspecialisten wijzen er ook op dat het water in de BabyNes maar opwarmt tot 40 graden, terwijl 70 graden nodig is om bacteriën te doden.

Nestlé verdedigt zich door te stellen dat de handleiding van het toestel moeders de raad geeft om kinderen zo lang mogelijk borstvoeding te geven.

Bron: De Standaard Online

Lees ook:BabyNes: de babymelkmachine
Lees ook:Roze doos onder vuur in België
Lees ook:Breast is best!
Lees ook:Nederlands record simultaan borstvoeden verbeterd
Lees ook:Borstvoeding ontwikkelt gezonde smaak bij baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>