Mishandeling makkelijker melden

Hulpverleners in de jeugdzorg kunnen kindermishandeling voortaan makkelijker melden. Ze kunnen vanaf nu een standaardformulier invullen om hun vermoedens van mishandeling aan de politie door te geven. Jeugdzorg Nederland, de brancheorganisatie voor Bureau Jeugdzorg en Jeugd Opvoedhulp, maakte dat dinsdag bekend.

De brancheorganisatie, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben dinsdag hun handtekening gezet voor betere onderlinge samenwerking. Volgens de afspraken informeren de politie en hulpverleners elkaar vaker.

Jaarlijks zijn ongeveer 100.000 kinderen slachtoffer van mishandeling, zoals verwaarlozing of seksueel misbruik. Daarnaast zijn ten minste 60.000 kinderen getuige van huiselijk geweld. Het aantal aangiften ligt nu onder 1000 per jaar. Dat kan dus veel beter!

Lees ook:Dodelijk slachtoffer H1N1 in Nederland
Lees ook:Baby afgenomen na zware bevalling
Lees ook:Vermiste baby Jayla terecht
Lees ook:Baby uit baarmoeder gestolen
Lees ook:Horror: tienermoeder gooit kokend water over baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>