Babysterfte omlaag door bonus handen wassen

Mijn zoontje heeft na zijn geboorte een tijdje op de afdeling neonatologie gelegen omdat hij te vroeg geboren was. Alle bezoekers (ouders incluis) moesten grondig hun handen wassen voor ze de kindjes mochten aanraken. Toen vond ik dat een beetje overdreven maar na het lezen van dit bericht ben ik blij dat iedereen zich destijds aan de voorschriften heeft gehouden!

In een Italiaanse kliniek, is de babysterfte met 30% afgenomen doordat verpleegkundigen een bonus krijgen als ze hun handen wassen. Dat schrijft de krant Corriere della Sera.

Medewerkers van de Mangia-Galli-kliniek in Milaan krijgen een beloning van 3000 euro per jaar als ze hun handen goed wassen. Daarmee worden dodelijke infecties bij te vroeg geboren kinderen voorkomen.

De regeling ging begin dit jaar in. Met camera’s bij de wastafels wordt gecontroleerd of de kandidaten voor de bonus aan hun plicht voldoen.

Lees ook:Freya Awards 2011 uitgereikt
Lees ook:Zoontje voor Urby Emanuelson
Lees ook:Uitstel kinderwens kost miljoenen
Lees ook:Premie als je je kind naar Mussolini vernoemt
Lees ook:Handen wassen voorkomt dove baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>