Zwangerschapsverlof voortaan regelen met de baas

Vrouwen moeten hun zwangerschapsverlof voortaan in goed overleg met de baas kunnen indelen. Daardoor blijven meer vrouwen aan het werk nadat ze een kind hebben gekregen. Dat zegt voorzitter Pia Dijkstra van de Taskforce Deeltijdplus. Die commissie onderzoekt in opdracht van het kabinet hoe vrouwen gestimuleerd kunnen worden om langer te werken. Goed plan! Iedere vrouw heeft immers andere wensen qua zwangerschapsverlof. (Foto: www.karensteenwinkel.nl)

,,De ene vrouw is blij dat ze na drie maanden weer uit de luiers kan, de andere is er dan nog niet aan toe,"' zegt Dijkstra maandag in het Algemeen Dagblad. De plannen zijn nog summier. De Taskforce is er nog volop over aan het brainstormen.

Kern van de plannen is in ieder geval dat het zwangerschapsverlof flexibeler moet worden. Ook de vakbonden, zoals Vakcentrale CNV, en de werkgevers, waaronder MKB Nederland, zien wel wat in het idee.

Dijkstra wil afrekenen met het idee dat vrouwen hun carrière aan de wilgen kunnen  hangen omdat vier dagen werken niet mogelijk zou zijn. ,,Onzin,'' zegt ze in het AD, ,,Wie vier dagen werkt moet ook chef kunnen zijn."

Lees ook:Brussel wil zwangerschapsverlof oprekken
Lees ook:Langer zwangerschapsverlof te duur
Lees ook:Moeder couveusekindje krijgt langer verlof
Lees ook:Europese landen tegen langer verlof
Lees ook:Dure kinderopvang houdt mama thuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>