FNV huldigt woensdag eerste ZEZ-baby

FNV-voorzitter Agnes Jongerius heeft woensdag 9 juli in het Amsterdamse kinderdagverblijf Oehoeboeroe de eerste ZEZ-baby gehuldigd. ZEZ staat voor Zelfstandig en Zwanger, het is de nieuwe zwangerschapsregeling voor zelfstandigen zonder personeel. De uitkering is in ere hersteld en de vakcentrale vond dat dat gevierd moest worden. De eerste baby die binnen de nieuwe regeling geboren zou worden, zou een heuse hippe Bugaboo-wandelwagen in spijkerstof krijgen. En belofte maakt schuld. Winnaar van het kinderkarretje is Selver, dochter van Titia Sprey.

De FNV heeft sinds 2004 toen de vorige regeling (WAZ) werd beëindigd, hard gelobbyd voor een nieuwe uitkering voor zelfstandigen. Sinds 4 juni van dit jaar krijgen zelfstandigen zonder personeel, net als mensen in loondienst, een uitkering van 16 weken voor zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Zie ook: Actie FNV: Bugaboo voor eerste ZEZ-baby.

Lees ook:Actie FNV: Bugaboo voor eerste ZEZ-baby
Lees ook:Uitkering EU zwangere zelfstandige
Lees ook:Zwangerschapsuitkering ondernemers per 1 mei
Lees ook:Verloskundigen kunnen eindelijk ook taxi pakken
Lees ook:Utrechts adviesbureau geeft vaders twee maanden verlof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>