Utrechts adviesbureau geeft vaders twee maanden verlof

De gemeente Nijmegen en accountantsbureau Price Waterhouse Coopers maakten deze maand goede sier met hun ruime regeling voor vaderschapsverlof. De werkgevers klopten zichzelf op de borst omdat ze jonge vaders recht geven op 10 dagen doorbetaald verlof. Maar zo nieuw is dat helemaal niet! Adviesbureau &Samhoud betaalt kersverse papa's al anderhalf jaar lang twee maanden volledig door!

De regeling geldt al sinds januari 2007. Het is één van de redenen waarom het Utrechtse adviesbureau dit jaar is uitgeroepen tot de 'Greatest Place to Work'. En terecht! Op 27 mei wordt bekend of het adviesbureau ook op Europees niveau hoog scoort op de lijst van superwerkgevers.

Dankzij de verlofperiode van twee maanden kunnen jonge vaders wennen aan een nieuwe balans in hun leven. In relatie tot hun werk, met een kind en hun partner. Het adviesbureau ziet het als een investering in het personeel. Over een productieve periode van tussen de 10 en 15 jaar zijn een paar maanden verlof goed op te brengen. De verlofregeling biedt jonge vaders bovendien gelegenheid om een uniek moment in hun leven intens te beleven.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn … Bij &Samhoud werken ongeveer 70 mensen. Tot nu toe hebben 5 vaders gebruik gemaakt van de regeling.

Lees ook:Actie Superpapa: het is nog niet te laat
Lees ook:Wat een heisa om twee weken extra verlof!
Lees ook:Vader krijgt recht op vijf dagen verlof na geboorte
Lees ook:Uitbreiding vaderverlof komt steeds dichterbij
Lees ook:Britse vrouwen zeuren over zwangerschapsverlof

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Utrechts adviesbureau geeft vaders twee maanden verlof

 1. Paul

  Kijk dat moeten ze bij alle werkgevers doen i.p.v. die zielige 2 dagen die je krijgt!
  Een beetje medeleven mag er best zijn vind ik. De tijd dat alles op de moeder aankwam is voorbij, vaders kunnen zeker in de eerste 2 maanden veel doen voor moeder en kind lijkt mij. En 2 maanden vrij nemen door vakantie dagen op te nemen kan ook niet want zoveel dagen heb je niet. Onbetaald is ook niet echt een optie want zeker dan zijn er kosten genoeg.
  Goed idee, laat de vakbonden zich hier maar eens over buigen.
  Ik ben voor!!!!

    /   Reply  / 
 2. Peter

  Helemaal mee eens! Vandaag de dag dient er veel geregeld te worden. Die tijd ontbreekt doordat de economie vraagt om ‘tweederdieners’ om nog te kunnen rondkomen. Het is een voorwaarde om de vader (het gezin) te laten wennen aan de nieuwe privésituatie, om alle andere activiteiten in geestelijke rust weer te kunnen opppakken. Of het twee maanden moet zijn, weet ik niet. In ieder geval veel langer dan twee dagen. Nederland loopt hierin ontzettend achter, in vergelijking tot onze buurlaanden. We staan hierin bekend als het land uit de ‘middeleeuwen’.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>