Gezin weet niet wat vakantie kost

Heel herkenbaar, de uitkomsten van dit onderzoek. Waarschijnlijk omdat het zo’n enorme open deur is. Wie gaat er immers vooraf exact uitrekenen wat de vakantie gaat kosten? Weg voorpret! Weg vakantieplezier!

Nee, ik wil best geloven dat ruim 80% van  de Nederlandse gezinnen pas achteraf weet wat de vakantie kost. Voor een kwart van de gezinnen pakt de vakantie gemiddeld 20% duurder uit.

Dat blijkt uit een onderzoek van CentiQ, wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën om de consument te informeren over geldzaken.

Driekwart van de Nederlandse gezinnen heeft voor vertrek geen idee hoeveel ze gaan uitgeven. Ook over de dagelijkse uitgaven wordt nauwelijks nagedacht.

Een op de tien gezinnen houdt de uitgaven tijdens de vakantie dagelijks bij, een derde doet dat af en toe en de helft van gezinnen houdt helemaal niets bij.

Wil je wel vooraf uitrekenen wat je vakantie gaat kosten, bekijk dan de checklist Wijzer in Geldzaken op vakantie.

Bron: Centiq

Lees ook:Kinderen zijn duurder dan je denkt
Lees ook:Tips: zwanger op vakantie
Lees ook:Zwangerschapsdementie bestaat niet!
Lees ook:Kind kwijt ultieme vakantiestress
Lees ook:Minder seks aanstaande papa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>